Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητικό συλλαλητήριο στο Αίγιο

Το δικό τους μήνυμα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, έστειλαν χτες οι αγρότες της Αιγιάλειας, πραγματοποιώντας χτες το πρωί μαχητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Λαύρας του Αιγίου.

Στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι αγρότες της Αιγιάλειας διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζικά και ενωτικά, μέχρι την τελική δικαίωση. Στην πλατεία Λαύρας στο Αίγιο, εκτός από τους αγωνιζόμενους αγρότες που κατέφτασαν εκεί από κάθε γωνιά της περιοχής, συγκεντρώθηκαν επίσης πολλοί εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαίοι, που με κάθε τρόπο εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της αγροτιάς. Μετά το πέρας των ομιλιών και την έγκριση του ψηφίσματος, οι συγκεντρωμένοι αγρότες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τους ληστρικούς τόκους, που επιβάλλει η τράπεζα και την πολιτική δήμευσης των περιουσιών των αγροτών.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου χαιρέτισε ο Τάσος Αργυρόπουλος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, και κεντρικός ομιλητής ήταν οΣτάθης Παυλόπουλος, μέλος της ΣΕΑ των αγροτών. Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Β. Ασπρούλιας και Κ. Μπάτσικας,ενώ διαβάστηκε ψήφισμα του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, στο οποίο τονίζεται πως "οι αγρότες και οι εργάτες βρισκόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό βηματισμό. Αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης". Επίσης, ανακοινώθηκε πως μέλη της ΣΕΑ παραβρέθηκαν χτες στη Λάρισα, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση των αγροτών της Αιγιάλειας στους διωκόμενους αγρότες της Θεσσαλίας και να πάρουν μέρος σε σύσκεψη, με θέμα τη συνέχιση των αγώνων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι της Παναιγιάλειας Ενωσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αραβωνίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραβωνίτσας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Κοινότητας Μάγειρα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ροδοδάφνης, η ΠΕΑΕΑ Αιγίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Συνανιών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλμενίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ