Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
Η κυβέρνηση καλύπτει τις ευθύνες της

Οι αρμόδιοι παράγοντες της πολιτείας πρέπει να παραδεχτούν δημόσια τις δικές τους μεγάλες ευθύνες για την κατάντια στην οποία έχει περιπέσει η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη των Ασφαλισμένων. Τα παραπάνω υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ενωση Ιατρών Ακτινολόγων (ΠΕΙΑ), με αφορμή την προχτεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη,στην οποία αναφέρει τις παραβάσεις που γίνονται με την αναγραφή στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων εξετάσεων που δεν έγιναν ή που εμφανίζονται υπερτιμολογημένες. Η ΠΕΙΑ τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της ότι αν και καταδικάζει τέτοιου είδους παρανομίες από ορισμένους γιατρούς, εντούτοις δε δέχεται να διασύρεται ολόκληρο το Ιατρικό Σώμα με στόχο κάποιες οικονομικές ή πολιτικές σκοπιμότητες. Επισημαίνει ότι το τιμολόγιο των Ιατρικών Πράξεων παραμένει καθηλωμένο από τον Απρίλη του '91 σε εξευτελιστικές τιμές και πολύ κάτω του κόστους. Αυτό αποτελεί την κύρια αιτία, ώστε ορισμένοι γιατροί να ζητούν από τους ασθενείς εικονικές εξετάσεις, προκειμένου να εισπράξουν κάποια λογική αμοιβή.

Ηθικός αυτουργός, τονίζει η ΠΕΙΑ, γι' αυτές τις παράνομες και αδικαιολόγητες ενέργειες είναι η πολιτεία, η οποία επιδιώκει να κάνει κοινωνική πολιτική σε βάρος της ευσυνειδησίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών, οι οποίοι με ελάχιστη αμοιβή προσφέρουν νυχθημερόν τις υπηρεσίες τους. Αναφέρει επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο αμείβονται για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων είναι απαρχαιωμένος, ευνοώντας τις παραβάσεις και τη δημιουργία κυκλωμάτων μέσα και έξω από τα ασφαλιστικά ταμεία, που καταληστεύουν τους πόρους των ταμείων.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τον οποίο ελέγχουν κάποιοι "νονοί" με μεγάλα συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ