Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Την Τρίτη 5ωρη στάση

Θα παραλύσουν για πέντε ώρες την ερχόμενη Τρίτη, 9 Δεκέμβρη 1997 οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) των εργαζομένων στα μπλε και πράσινα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Την απόφαση για την κινητοποίηση πήραν οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ, επειδή στον προϋπολογισμό του 1998 δεν έχουν προβλεφτεί οι πιστώσεις που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση για την ανανέωση του τροχαίου υλικού και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των συγκοινωνιακών φορέων. Κι όλα αυτά, όταν η κυβέρνηση επιδοτεί πλουσιοπάροχα με πολλά δισ. δρχ. κάθε χρόνο τις ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώ για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας τα κονδύλια είναι πενιχρά και συνεχίζεται η πολιτική των υπέρογκων και ασύμφορων δανεισμών, που "φουσκώνουν" τα ελλείμματα των συγκοινωνιακών φορέων.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ