Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδικός συντονισμός των αγώνων

Η κλιμάκωση των αγώνων σε πανελλαδικό επίπεδο αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, που έγινε χτες στη Λάρισα

Ο αγώνας συνεχίζεται με κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και στις αρχές Φλεβάρη θα συντονιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, με τη χρησιμοποίηση όλων των μορφών πάλης που θα χρειαστούν για να φέρουν θετικά αποτελέσματα.Σ' αυτή την απόφαση κατέληξαν εκπρόσωποι Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα αγροτών από πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας,που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη,η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας, αμέσως μετά το χτεσινό μεγαλειώδες πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Στη σύσκεψη τονίστηκε, απ' όλους, ότι οι αγρότες επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και αντεπίθεσης, για ν' ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μορφή πάλης για να πετύχουν αυτόν το στόχο.

Στις ομιλίες τους εκπρόσωποι Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από τους νομούς της Θεσσαλίας,τον Εβρο,τη Ροδόπη,το Κιλκίς,την Αιτωλοακαρνανία,το Αίγιο,τις Αρχάνες Κρήτης,συμφώνησαν με την πρόταση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για συντονισμό των κινητοποιήσεων σ' όλη την Ελλάδα στις αρχές Φλεβάρη και μετέφεραν στη σύσκεψη στο αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στους αγρότες της περιοχής τους. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη να διαφυλαχτεί "ως κόρη οφθαλμού" η ενότητα των αγροτών και να εξασφαλιστεί η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη συμπαράσταση των άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων στον αγώνα της αγροτιάς. Από τη δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος δήλωσαν πως θα σταθούν αλληλέγγυοι στους αγώνες των άλλων εργαζομένων της πόλης και του χωριού κι αυτή η αλληλεγγύη θα εκφραστεί, κατ' αρχήν με τη συμμετοχή αγροτών στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Δεκέμβρη, την ημέρα της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα συμφώνησαν με το γενικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που έχει θέσει η ΠΑΣΕ - τα περισσότερα απ' αυτά αφορούν όλους τους αγρότες της χώρας και θ' αποτελέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης - υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι και άλλα, ιδιαίτερα, τοπικά αιτήματα των αγροτών κάθε περιοχής θα τεθούν προς ικανοποίηση.

Ακόμα τονίστηκε η ανάγκη να μεταφέρεται η αγωνιστική εμπειρία - ιδιαίτερα του αγροτικού κινήματος της Θεσσαλίας - σε όλους τους αγρότες, ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα στην πάλη τους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πανελλαδική σύσκεψη υπογραμμίζονται τα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και τίθενται τα κοινά αιτήματα των αγροτών όλης της χώρας, που αναφέρονται στην κατάργηση των περιορισμών στις καλλιέργειες και των προστίμων συνυπευθυνότητας, στη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην ενίσχυση των συνεταιρισμών, στο σταμάτημα της ποινικοποίησης των αγώνων κ. ά. και καλείται η κυβέρνηση να μην αποδεχτεί την αναθεώρηση της ΚΑΠ, που επιχειρείται μέσω της "Ατζέντας 2000".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο η νέα πανελλαδική σύσκεψη (2016-12-15 00:00:00.0)
«Γεννήθηκε» το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (2009-11-07 00:00:00.0)
Με «νεύρο» και «τσαγανό»... (2001-05-26 00:00:00.0)
Συντονίζουν τους αγώνες τους (1998-03-24 00:00:00.0)
Ολοι μαζί για τη νίκη (1996-12-08 00:00:00.0)
Στην Ελασσόνα η σκυτάλη του αγώνα (1995-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ