Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Ταλαιπωρία από τα έργα στη γέφυρα

Το ΥΠΕΧΩΔΕ και την κατασκευάστρια εταιρία, για την καθυστέρηση, αλλά και τη Νομαρχία και το Δήμο που παρακολουθούν άπραχτοι, καταγγέλλει η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Για εμπαιγμό των 50.000 κατοίκων της Χαλκίδας καταγγέλλει η"Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ), το ΥΠΕΧΩΔΕ και την κατασκευαστική εταιρία "Κοροντζής ΑΕ", για την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά λόγω των εργασιών που γίνονται, εδώ και 2 μήνες, με σκοπό την αντικατάσταση του οδοστρώματος και μερικών σημείων του "φορέα" της παλιάς γέφυρας του Ευρίπου.

Παράλληλα η ΔΑΣ εγκαλεί το νομάρχη και τη δημοτική αρχή, που παρακολουθούν άπραχτοι, να παρέμβουν για να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα οι εργασίες και να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα.

Η κατάσταση αυτή, που έχει κόψει την πόλη της Χαλκίδας στα δύο, έχει άμεσες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στην πολυπληθή (12.000 κατοίκοι) συνοικία του Κανήθου (Καράμπαμπα) της βοιωτικής πλευράς, προκαλώντας την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για τον τρόπο επισκευής που επέλεξε το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και το μεγάλο χρονικό διάστημα - που παρατάθηκε για 20 μέρες ακόμα - ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσής της στην κυκλοφορία. Σημειωτέον δε, ότι η γέφυρα του Ευρίπου δε λειτουργεί και η κυκλοφορία πεζών και δικύκλων γίνεται από μια άλλη, προσωρινή γέφυρα, που κατασκεύασε η εταιρία η οποία έχει αναλάβει το έργο, ενώ είναι αδύνατη παντελώς και η διάβαση οχημάτων κάθε τύπου. Ετσι οι κάτοικοι της συνοικίας Κανήθου εξαναγκάζονται σε καθημερινό δρομολόγιο 26 χιλιομέτρων για να πάνε μέχρι... το κέντρο της Χαλκίδας και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ηδη με πρωτοβουλία της ΔΑΣ, σε κείμενο που κυκλοφόρησε, μαζεύτηκαν εκατοντάδες υπογραφές που κατατέθηκαν χτες στο νομάρχη από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που δημιούργησαν η ΔΑΣ και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Κανήθου. Ομως, όταν η ΣΕΑ ζήτησε τη δέσμευση του νομάρχη, ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 20-21 Δεκέμβρη - σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα της κατασκευάστριας εταιρίας - αυτός αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε να τεθεί επικεφαλής τυχόν κινητοποιήσεων αν χρειαστεί να γίνουν. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χαλκίδας με τον οποίο, επίσης, συναντήθηκε η Επιτροπή Αγώνα δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ