Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Αγανάκτησαν περιμένοντας

Γονείς και μαθητές έκλεισαν για μισή ώρα τη λεωφόρο Βυζαντίου, απαιτώντας να ανεγερθεί επιτέλους το κτίριο για να στεγαστεί το σχολείο

Με το μόνο τρόπο που φέρνει αποτελέσματα, τον αγώνα, δηλώνουν αποφασισμένοι να απαντήσουν μαθητές και γονείς του Δήμου Ν. Ιωνίας σε εκείνους που στερούν το δικαίωμα στα παιδιά να αποκτήσουν σχολείο. Η αρχή έγινε χτες το πρωί, όταν για μισή ώρα περίπου απέκλεισαν το δρόμο μπροστά στο χώρο που έχει επιλεχτεί για να χτιστεί το 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ν. Ιωνίας, διεκδικώντας να ολοκληρωθεί η ανέγερσή του.

Στη διασταύρωση της οδού Εμμ. Παππά και της πολυσύχναστης νέας λεωφόρου Βυζαντίου,από όπου περνούν κάθε πρωί οι μαθητές για να πάνε σε σχολεία στην Αλσούπολη και σε άλλες περιοχές, έγινε συγκέντρωση με κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής (Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, Δήμος Ν. Ιωνίας, Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Καλογρέζας και Αλσούπολης). Κάτοικοι και πολλοί μαθητές, με το πανό που έγραφε "20 χρόνια χωρίς σχολεία - τέρμα στην κοροϊδία", δήλωσαν αποφασισμένοι για αγώνα.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας απέδωσε το πρόβλημα σε έλλειψη πολιτικής βούλησης. Μιλώντας εκ μέρους της Ενωσης Γονέων Ν. Ιωνίας, η Μ. Λαδοπούλου τόνισε ότι η Ενωση θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών στον αγώνα τους "μαζί με μια δημοτική αρχή που θα μπαίνει μπροστά στους αγώνες". Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Χαμαλίδης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βάλουν τέρμα στον εφησυχασμό, τονίζοντας ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι τα προβλήματα λύνονται με συσκέψεις και κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα, θυμίζοντας την ευθύνη της κυβέρνησης με τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική της. Μιλώντας στο "Ρ" τόνισε ότι η τωρινή δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει αδιέξοδα, που καλεί τώρα τους δημότες να υπερνικήσουν, αναφερόμενος παράλληλα και στις ευθύνες της πολιτείας για την κατάσταση των σχολείων στη Ν. Ιωνία και τόνισε ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα αποτελέσουν σημείο συσπείρωσης όσων αντιπαλεύουν την αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική.

Η ανέγερση του σχολείου είναι χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Σήμερα, οι εργασίες έχουν "παγώσει" μετά από παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χτιστεί δίπλα στις κολόνες του "Αδριάνειου μνημείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ