Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστική απάντηση στη Θεσσαλονίκη

Απάντηση σε όσους πίστεψαν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα έδωσαν χτες οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, μέσα από το μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και τη μαχητική πορεία τους προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Από νωρίς το πρωί τα πανό απλώθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης και έστελναν ξεκάθαρα τα μηνύματα: "Το ρύζι πρέπει να έχει μέλλον. Οχι στις εισαγωγές", έγραφε το πανό του Αγροτικού Συλλόγου Χαλάστρας. "Οχι στην ποινικοποίηση των Αγώνων, όχι στα αγροτοδικεία". "Κάτω τα χέρια από τους αγρότες", ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα της Συντονιστικής Επιτροπής. Τα τραγούδια από τα μεγάφωνα διαμόρφωναν τον κλίμα. Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται μαζικά. Δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης έφτασαν από εργατικά σωματεία και επαγγελματικούς φορείς, από φοιτητικούς Συλλόγους κλπ. Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ βρέθηκε και πάλι δίπλα, συμπαραστάτης στο νέο κύκλο διεκδικητικών κινητοποιήσεών τους.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες έστειλαν χτες μήνυμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους τους της Θεσσαλίας και υποσχέθηκαν ότι την επόμενη Τρίτη θα βρίσκονται έξω από τα Δικαστήρια του Κιλκίς όπου δικάζονται άλλοι 25 αγωνιστές της αγροτιάς.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Β. Κανάκας,μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Θ. Κυριακίδης,γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο Σ. Παρλαπάνης,πρόεδρος της ΟΔΑΣ και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών και Κτηνοτρόφων και ο Γ. Ρίσκος,μέλος της Συντονιστικής.

Αμέσως μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα σε όλη τη διαδρομή και απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα σε όλους τους πολίτες. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με την αγροτιά ενότητα και πάλη", "Οχι στις διώξεις των αγροτών" και "Η τρομοκρατία δε θα περάσει". Φτάνοντας στο υπουργείο διαπίστωσαν ότι ο υπουργός, αν και γνώριζε για την κινητοποίησή τους, προτίμησε να απουσιάζει. Αρνήθηκαν να επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον γραμματέα του και κατήγγειλαν τη νέα προκλητική στάση της κυβέρνησης. Πριν διαλυθούν, υποσχέθηκαν με μια φωνή, με μια γροθιά ότι η αγροτιά θα συνεχίσει πιο δυναμικά τον αγώνα.

Την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό Οργανο για να αποφασίσει τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα έχοντας στόχο τη συντονισμένη δράση με όλη την υπόλοιπη αγροτιά της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ