Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μειώνονται δραστικά οι γιατροί του ΤΕΒΕ!

Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

Σε δραστική περικοπή του αριθμού των συμβεβλημένων γιατρών που προβλέπονται για την περίθαλψη του ΤΕΒΕ (πάνω από 200 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων) προχώρησε η κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις της διεύθυνσης του Ταμείου και παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εισπραχθεί από τους ασφαλισμένους τα αναγκαία ποσά για τη μισθοδοσία τους.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι η αιφνιδιαστική και στερούμενη κάθε λογικής ενέργεια της περικοπής των δαπανών, θα έχει ως επακόλουθο την υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και της περίθαλψης των ασφαλισμένων. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, την καταπάτηση κατά βάναυσο τρόπο απαράγραπτων δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι απαιτείται η αύξηση των γιατρών του ΤΕΒΕ, με δεδομένη την αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων. Καλεί την πολιτεία και κυρίως το υπουργείο Οικονομικών να εγκαταλείψει την πάγια τακτική τής κατά καιρούς δημόσιας συκοφάντησης των γιατρών. Η τακτική αυτή, όπως τονίζει, εφευρέθηκε σαν άλλοθι, με στόχο να διασκεδάσει την κοινή γνώμη, για την πολιτική της οικονομικής μεταχείρισης των συμβεβλημένων γιατρών με το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, που ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στο έργο τους.

Τέλος, καλεί τους ασφαλισμένους να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή του ΙΣΑ, προκειμένου να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους στην υγεία και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ