Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Μεγαλώνει το μέτωπο κατά της TVX

Μεγαλώνει το μέτωπο αντίστασης στην υλοποίηση της επένδυσης μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής. Μετά τις πληροφορίες πως μια από τις επικρατέστερες θέσεις για την εγκατάσταση του εργοστασίου εμπλουτισμού και της λεκάνης αποβλήτων στη μελέτη του ΙΓΜΕ και τουΙΠΟ, θεωρείται η περιοχή του Εκκλησιαστικού Μύλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιερισσού αποφάσισε να μην επιτρέψει την υλοποίηση της επένδυσης τόσο στην παραπάνω θέση, όσο και στην εναλλακτική των Σκουριών. Την Κυριακή η δημοτική αρχή καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκή συνέλευση τους κατοίκους προκειμένου, να επικυρωθεί από την πλειοψηφία των δημοτών η παραπάνω απόφασή.

Ο Δήμος Ιερισσού αντιδρά στην επένδυση, γιατί, σε περίπτωση που τελικά επιλεγεί μια από τις παραπάνω θέσεις, θα υπάρξουν άμεσα επιπτώσεις στον Κόλπο της Ιερισσού και στον κάμπο της περιοχής. Στο μεταξύ γίνεται προσπάθεια να πάρει θέση ενάντια στην εγκατάσταση της μεταλλουργίας και το Συμβούλιο Περιοχής.

Οπως προκύπτει από τις αντιδράσεις, τελικά καμία από τις τρεις ενδεχόμενες περιπτώσεις δε θα έχουν τη συναίνεση των κατοίκων, αφού είναι γνωστές εδώ και δυο περίπου χρόνια οι αντιδράσεις των κοινοτήτων του Στρυμονικού Κόλπου για τη θέση Τσέρνοβο στην περιοχή της Ολυμπιάδας - Βαρβάρας.

Σε αναμονή, λοιπόν, της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της μελέτης του ΙΓΜΕ στις 15 Δεκέμβρη, βρίσκονται οι κάτοικοι σχεδόν ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής. Πάντως, από προχτές, με τη λήξη των γεωτρήσεων της TVX στο χώρο της Ολυμπιάδας, αποχώρησαν από το νομό οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν επιστρατευτεί για τον αποκλεισμό των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ