Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Στημένη" τρομοκρατία και καταστολή

Επεισόδια απειλήθηκαν χτες στη διάρκεια κινητοποίησης φοιτητών. Τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων συμμοριών από την κυβέρνηση που στήνει προβοκάτσιες για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις, καταγγέλλουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας

Τα "στημένα" γεγονότα που εξελίχτηκαν στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου και μετά από αυτήν, αλλά και την επίθεση της αστυνομίας κατά των φοιτητών, καταγγέλλουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, καλώντας σε ένταση των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Στο ύψος της Ομόνοιας, "κάποιοι" από το τέλος της πορείας στην οποία είχαν εισχωρήσει, πέταξαν κροτίδες προς τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να επιτεθεί η αστυνομία, ρίχνοντας μάλιστα και δακρυγόνα. Προς στιγμή απειλήθηκε γενίκευση των επεισοδίων, ωστόσο η πορεία συνεχίστηκε κανονικά, μέχρι το υπουργείο Παιδείας. Μετά το τέλος της κινητοποίησης, οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι, αφού έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίριο της Ακαδημίας, επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στη Σόλωνος μπροστά στη Νομική, ενώ επιτέθηκαν και σε φοιτητές μέσα στο κτίριο.

"Η τρομοκρατία και η καταστολή είναι η απάντηση που επιλέγει να δώσει η κυβέρνηση στο λαό και στη νεολαία, όταν κατεβαίνει στους δρόμους των αγώνων για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της" τονίζουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας. Και επισημαίνουν: "Σε αυτή της την προσπάθεια χρησιμοποιεί την κλασική μέθοδο. Στήνει προβοκάτσιες για να δυσφημίσει και να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένες συμμορίες, που τις είδαμε να δρουν τόσο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης όσο και μετά. Οι συμμορίες αυτές, είναι οι ίδιες που προσπάθησαν (χωρίς επιτυχία) να προβοκάρουν το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σχετίζονται και με τα πρόσφατα γεγονότα στα γήπεδα. Είναι προφανές ότι επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός της κοινωνικής δυσαρέσκειας ιδιαίτερα της νεολαίας και η εκτόνωσή της.

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, θα πρέπει να οργανώσουν ακόμα καλύτερα όχι μονάχα τους αγώνες τους, αλλά και την περιφρούρησή τους. Να απομονώσουν όχι μόνο τους συγκεκριμένους προβοκάτορες, αλλά και τη λογική των παρατάξεων που δίνουν "άσυλο" σε αυτές τις συμμορίες.

Οταν η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει ακάθεκτη την επέλασή της στα δικαιώματα της νεολαίας, τότε η συνέχιση και η ένταση των αγώνων είναι μονόδρομος. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν είναι σε θέση να κάμψουν τους αγώνες μας. Οι φοιτητικοί αγώνες όχι μόνο δε θα μειωθούν, αλλά ακόμα παραπέρα, θα συναντηθούν με το εργατικό λαϊκό κίνημα στις 18 Δεκέμβρη στην απεργία των εργατών. Θα συναντηθούν με τους αγώνες των αγροτών και των κατοίκων του Στρυμονικού κόλπου. Θα προσανατολίσουν την πάλη τους στην αντιπαράθεση με την καρδιά της πολιτικής κυβέρνησης - ΣΕΒ - ΕΕ. Η απάντηση στην καταστολή είναι αγώνες διαρκείας και όχι εκτονώσεις. Η πρώτη μαζική απάντηση των φοιτητών και των μαθητών θα είναι οι κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τις 10 Δεκέμβρη μαθητικά συμβούλια, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ