Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δεκάδες μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα

Συσκέψεις με εργατικά συνδικάτα και φορείς του κινήματος σε πολλές περιοχές

Οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη την Ελλάδα

MotionTeam

Οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη την Ελλάδα
Στην Ηλεία, παραμένει και ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο στη Μαραθιά. Χτες, οι αγρότες έκαναν συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΔΟΥ Αμαλιάδας, αντιδρώντας στα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα. Το μπλόκο θα συμμετάσχει με Επιτροπή Αγώνα στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτικών Μπλόκων, στη Νίκαια, αύριο Σάββατο. Την Κυριακή, 9 Φλεβάρη, οι αγρότες θα βάλουν καζάνια με φαγητό στον κόμβο της Μαραθιάς μαζί με τις οικογένειές τους, καλώντας το λαό της περιοχής να δώσει μαζικό «παρών».

Στη Μεσσηνία, τα τέσσερα μπλόκα ενισχύονται, στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι. Στην Αχαΐα, μπλόκα έχουν στηθεί στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς και της Αιγιαλείας στον ποταμό Σεληνούντα, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου. Στην Τρίπολη, τρακτέρ έχουν παραταχθεί στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης, όπου καταφτάνουν και αγρότες της Λακωνίας.

Στην Αργολίδα, στο μπλόκο στο Ανυφί έγινε χτες σύσκεψη των αγροτών με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φορέων και Λαϊκών Επιτροπών. Σήμερα Παρασκευή, θα συνεχιστούν οι περιοδείες και οι συσκέψεις στα χωριά της περιοχής, ενώ το Σάββατο το πρωί αντιπροσωπεία του αγροτικού μπλόκου θα συμμετάσχει στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια. Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φορέων και Λαϊκών Επιτροπών. Τρακτέρ έχουν παραταχθεί ακόμα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη, στο Δομοκό, στη θέση Δρούγος και στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Χτες, οι αγρότες του Κιλκίς συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε στην Αριδαία Πέλλας. Μπλόκο έχει στηθεί και στον Κοπανό Νάουσας, στην Κουλούρα Ημαθίας και στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας. Χτες, οι αγρότες της περιοχής πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του ενός ρεύματος της Εγνατίας, στο ύψος του μπλόκου, ενώ έκαναν και ολιγόλεπτη πορεία στο κεντρικό οδόστρωμα.

Αύριο Σάββατο, στις 12 μ., τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν στην είσοδο της Κατερίνης, ενώ τρακτέρ υπάρχουν και στο χωριό Βροντούς. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί, στα χωριά Μητρούσι, Νέος Σκοπός και Νέα Ζίχνη στις Σέρρες. Επίσης, στα Βασιλικά και την Επανωμή Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα θα γίνει σύσκεψη, για την κάθοδο των αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το στήσιμο μπλόκου στην ΕΟ Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 9 Φλεβάρη.

Στον Εβρο, ενισχύεται το μπλόκο στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα. Το ίδιο και στα Χανιά, στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια, δίπλα στην ΕΟ, την οποία οι αγρότες αποκλείουν συμβολικά. Αύριο, αντιπροσωπεία τους θα συμμετάσχει στη σύσκεψη της Νίκαιας. Επίσης, μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην Ερμίτσα, κοντά στο Αγρίνιο, όπου σήμερα το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και μαθητών. Το Σάββατο, αντιπροσωπεία του μπλόκου θα μεταβεί στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ την Κυριακή 9 Φλεβάρη καθορίστηκε νέα συγκέντρωση, στο χώρο του μπλόκου.

Χτες, έγινε συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο χωριό Κατούνα, με πρωτοβουλία του τοπικού αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου. Στην Ηπειρο, μπλόκο έχει στηθεί στην περιοχή Φανάρι, στο Καναλάκι Πρέβεζας, ενώ αύριο θα γίνει νέα συγκέντρωση με τρακτέρ στην πλατεία της Ζίτσας. Στη Λέσβο, τέλος, η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ