Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανυγειονομική απεργία και συγκεντρώσεις χτες

Συνεχίζουν τη δράση για την Υγεία τα ταξικά συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές

Γενική άποψη της συγκέντρωσης μπροστά στο υπουργείο Υγείας
Γενική άποψη της συγκέντρωσης μπροστά στο υπουργείο Υγείας
Με αίτημα να μην κλείσει ούτε μια μέρα καμιά μονάδα του ΕΟΠΥΥ και το νομοσχέδιο να παραμείνει στα χαρτιά διαδήλωσαν, χτες, γιατροί, εργαζόμενοι του Οργανισμού και των δημόσιων νοσοκομείων, στη διάρκεια της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας.

Οι υγειονομικοί, μαζί με εκπροσώπους λαϊκών μαζικών φορέων, έκαναν συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Υγείας απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε στη συγκέντρωση ο βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα τα λαϊκά, τα εργατικά, τα κοινωνικά, της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της ανεργίας και των χαρατσιών θα αντιμετωπίζονται και θα λύνονται με καθημερινούς, ενωμένους, ταξικούς - και ταξικά προσανατολισμένους - αγώνες, από παντού, ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και της αστικής τάξης».

Εκ μέρους της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ μίλησε στη συγκέντρωση ο Ηλίας Σιώρας, ο οποίος εξέφρασε αλληλεγγύη στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και χαιρέτισε τους αγώνες της αγροτιάς. Ακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων συνδικάτων και φορέων και στη συνέχεια έγινε πορεία στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έκανε χτες συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν εργαζόμενοι άλλων κλάδων και συνταξιούχοι. Στη συγκέντρωση μίλησε η Ελένη Μπακιρλή, από τη Γραμματεία Υγείας του ΠΑΜΕ, και ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη
Η πορεία στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Υγείας από συνδικάτα, μαζικούς φορείς, Λαϊκές Επιτροπές. Χτες, έγινε στη Λευκάδα συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο, στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας, στην οποία κάλεσαν το ΕΚ Λευκάδας - Βόνιτσας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ. Απογευματινές συγκεντρώσεις έγιναν σε Κω και Βόλο.

Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, στον Πειραιά, σωματεία και φορείς διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για ενημέρωση, αλλά και για την οργάνωση κινητοποιήσεων την Τρίτη 18 Φλεβάρη, που έχει οριστεί ως Μέρα Δράσης για την Υγεία. Εκείνη τη μέρα θα γίνουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, δηλαδή σε Γενικό Κρατικό, «Τζάνειο» και «Μεταξά» καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ