Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΙΓΙΟ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και στο «πογκρόμ» δικαστικών διώξεων, πραγματοποίησαν χτες το πρωί στην πλατεία της Αγίας Λαύρας του Αιγίου, οι αγρότες της Αιγιάλειας.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Στάθης Παυλόπουλος (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αιγιάλειας και μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αραβωνίτσας) και υπογράμμισε ότι «οι αγρότες πρέπει να συνεχίσουν με περισσότερες δυνάμεις τον αγώνα, γιατί οι εμπορομεσάζοντες, μεγαλοβιομήχανοι, τραπεζίτες και οι πολυεθνικές υπαγορεύουν την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια πολιτική που ξεριζώνει από τη γη τους τους μικρομεσαίους αγρότες και να δημιουργήσει λίγους επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες».

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ανακοινώθηκε η προσφορά χρηματικού ποσού σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες, που έκανε το Εργατικό Κέντρο Αιγίου και το σωματείο των εργαζομένων της ΠΑΚΟ 3Ε, με 50.000 και 30.000 δραχμές αντίστοιχα.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης αναφέρεται πως «η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου μπορεί να αποκρουστεί. Το κοινό μέτωπο της αγροτιάς, με όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μπορεί να την ανατρέψει». Τα βασικά αιτήματα που τίθενται είναι:

  • Να σταματήσουν τώρα οι δικαστικές διώξεις.
  • Να ληφθούν μέτρα στήριξης του λαδιού, ώστε η τιμή του να είναι τουλάχιστον 1.000 δραχμές το κιλό.
  • ΟΧΙ στα πρόστιμα συνυπευθυνότητας.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Αιγιάλειας κάλεσε όλους τους αγρότες να πάρουν μέρος στο παναχαϊκό συλλαλητήριο συμπαράστασης των αγροτών της Ηλείας που δικάζονται στο εφετείο της Πάτρας, στις 16 Μάρτη στις 10.30 π.μ. έξω από τη Νομαρχία της Πάτρας. Η προσυγκέντρωση στο Αίγιο θα γίνει στις 8.30 π.μ. στη γέφυρα του Μεγανίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ