Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Να αναδειχτεί αγωνιστική διοίκηση στην ΠΕΓΔΥ

Την ανάγκη αλλαγής του σημερινού συσχετισμού εκπροσώπησης στα όργανα διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) επισημαίνουν η ΕΣΑΚ Γεωπόνων Δημοσίου και οι συνεργαζόμενοι με αυτήν, στη διακήρυξή τους, ενόψει των εκλογών που γίνονται στο χώρο των γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων. Οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στους νομούς καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα διοίκηση της ΠΕΓΔΥ τη Δευτέρα 12 Μάρτη, ενώ στις 28 Μάρτη θα ψηφίσουν οι γεωπόνοι των Κεντρικών Υπηρεσιών στην Αθήνα.

Στη διακήρυξη της ΕΣΑΚ Γεωπόνων Δημοσίου - Συνεργαζόμενοι αναφέρεται ότι οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που αναπτύσσεται μια πρωτοφανής επίθεση στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο συνταξιοδοτικό, στην κοινωνική ασφάλιση, στους τομείς της παιδείας και της υγείας. Επίσης, επιταχύνονται οι ρυθμοί των ιδιωτικοποιήσεων με τη διάλυση των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας και τη σύσταση και λειτουργία των νέων οργανισμών, υποβαθμίζοντας παράλληλα τον όποιο αναπτυξιακό ρόλο του είχε απομείνει.

«Οι πολιτικές αυτές που υλοποιούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζονται από τη ΝΔ και το Συνασπισμό στοχεύουν στη διεύρυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και συρρικνώνουν την παραγωγική βάση σε όλους τους κλάδους και στην ελληνική γεωργία», τονίζεται στη διακήρυξη. Σημειώνεται επίσης, ότι η εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ στη γεωργία μειώνει τις επενδύσεις, ξεκληρίζει βίαια τη μικρομεσαία αγροτιά χωρίς να της δίνει ταυτόχρονα διέξοδο, αφανίζει συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία καλλιεργειών.

Ανάμεσα σε άλλα στη διακήρυξη τονίζονται και τα εξής: «Η ΕΣΑΚ Γεωπόνων Δημοσίου και οι συνεργαζόμενοι μ' αυτήν συνεπείς συνδικαλιστές θεωρούν ότι το νέο ΔΣ με συσχετισμό δυνάμεων ίδιο με το σημερινό, δε θα προσφέρει τίποτα παραπάνω. Γι' αυτό είναι αναγκαίο μέσα απ' τις προσεχείς εκλογές να αλλάξει ο σημερινός συσχετισμός εκπροσώπησης στα όργανα διοίκησης της ΠΕΓΔΥ, να οικοδομηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των γεωπόνων. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση πολλών συναδέλφων. Θεωρούμε ότι η ύπαρξη ενός νέου διαφορετικού πόλου συσπείρωσης των γεωπόνων, με ενωτική λειτουργία και αγωνιστική δράση, αποτελεί μονόδρομο για τη λύση των προβλημάτων μας. Η κυβέρνηση με τις αντιλαϊκές της πολιτικές αλλά και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που με ή χωρίς προσχήματα τις αποδέχονται και τις στηρίζουν, θα πρέπει επιτέλους να αισθανθούν απέναντί τους τους εργαζόμενους ενωμένους σαν αντίπαλο δέος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ