Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κινητοποιήσεις στη Στατιστική Υπηρεσία

Τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της επαναφέρει η κυβέρνηση, με αφορμή τη μελλοντική ενοποίηση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Απεργιακές κινητοποιήσεις «με επίκεντρο την απογραφή του πληθυσμού» αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ανακινήσει και πάλι θέμα της ιδιωτικοποίησης της Στατιστικής Υπηρεσίας. Με δεδομένο πάντως ότι η διοίκηση των εργαζομένων της ΕΣΥΕ πρόσκειται φιλικά προς την κυβέρνηση - και άρα το κυβερνών κόμμα - δεν αποκλείεται να έρθει τελικά σε συμφωνία μαζί της με την υπόσχεση παροχής κάποιων ανταλλαγμάτων... Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της απογραφής - όπως αποκάλυψε ο «Ρ» - έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία και η ΕΣΥΕ εμπλέκεται σε ένα ύστερο στάδιο, αυτό της καταχώρισης των στοιχείων στους Η/Υ.

Η ανακίνηση εκ νέου του θέματος της ιδιωτικοποίησης της ΕΣΥΕ είχε μείνει μέχρι σήμερα στην αφάνεια με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στην ΕΣΥΕ (πρόσκειται φιλικά στην κυβέρνηση). Αν και οι προθέσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας είχαν εκδηλωθεί χρόνια πριν, η φιλοκυβερνητική ηγεσία των εργαζομένων προτίμησε την τακτική του «πολιτισμένου διαλόγου» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Τώρα, το ΔΣ των εργαζομένων στην ΕΣΥΕ, μας πληροφορεί, στην ανακοίνωσή του, ότι άκουσε για πρώτη φορά από τον Γ. Παπαντωνίου στις 27/2 να τους ανακοινώνει την πρόθεσή του «να μετατραπεί η Γενική Γραμματεία της ΕΣΥΕ σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με παράλληλη απορρόφηση σε αυτή του Κέντρου Επιστημονικού Προγραμματισμού και Ερευνών (ΚΕΠΕ)» και «εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση όλων των συναδέλφων στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας» το ΔΣ αποφασίζει απεργιακές κινητοποιήσεις - δεν αναφέρονται συγκεκριμένες ημερομηνίες - με επίκεντρο την Απογραφή Πληθυσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ