Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δυναμική απάντηση

Δυναμική θα είναι η απάντηση των αγροτών στις απόπειρες τρομοκρατίας της κυβέρνησης. Χτες ήταν οι αγρότες της Ζακύνθου, που έδωσαν μια πρώτη απάντηση στα ουρλιαχτά των κυβερνητικών στελεχών, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στη θέση Λούμπα και πορεία στη Νομαρχία. Αύριο σειρά έχουν οι αγρότες της Αιγιάλειας και της Ηλείας.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών της Αιγιάλειας περιοδεύουν συνεχώς στα χωριά της περιοχής, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, που θα γίνει αύριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας. Στο μεταξύ, η ΣΕΑ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως "η κυβέρνηση των εισαγγελέων και των ΜΑΤ προσπαθεί να αναβιώσει τις μαύρες εποχές της βίας και της τρομοκρατίας, εποχές που έχουν καταδικαστεί από τον λαό μας". Καταγγέλλει τους τοπικούς αγροτοπατέρες και, ιδιαίτερα, το γνωστό Κόλλια, ο οποίος έχει μετατραπεί σε "άξιο συμπαραστάτη της διασπαστικής τακτικής της κυβέρνησης".

"Τα σχέδια αυτά του Κόλλια και της κυβέρνησης δε θα περάσουν, καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΕΑ. Οι αγρότες της Αιγιάλειας θα δώσουν τη δική τους μαχητική απάντηση στις 30 του Γενάρη στο αγροτικό συλλαλητήριο και με την κλιμάκωση του αγώνα τους με τα νέα μπλόκα ενάντια στην πολιτική του αφανισμού τους".

Τις δικές τους κινήσεις σχεδιάζουν οι αγρότες της Ηλείας στη σύσκεψη που πραγματοποιούν αύριο στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Ηδη, έχουν γίνει μια σειρά συσκέψεις σε χωριά της περιοχής, από τις οποίες αναδείχνεται η αναγκαιότητα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως "η πολιτική των ΜΑΤ, της ποινικοποίησης των αγώνων, του εκφοβισμού θα συντριβεί στο παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας. Η κυβέρνηση σύντομα θα το πάρει χαμπάρι". Στην Καλαμάτα

Για τρεις ώρες, απέκλεισαν χτες το δρόμο Καλαμάτας - Πύλου στη θέση Σουλινάρι οι αγρότες της Μεσσηνίας. Αποφάσισαν επίσης να διοργανώσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Φλεβάρη, στην Καλαμάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ