Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ένταση του αυταρχισμού μάς αφορά όλους

Την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες εκφράζουν εννέα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ και η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Εννέα συνδικαλιστές, μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει στους απεργούς, ενώ καλούν το συνδικαλιστικό κίνημα, τις οργανώσεις και τα στελέχη του να συμπαρασταθούν δραστήρια στον αγώνα των αγροτών, να απαιτήσουν πιο αποφασιστικά να σταματήσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων του ελληνικού λαού.

"Η ένταση του αυταρχισμού αφορά όλους μας, γιατί ξέρουμε ότι θα γενικευτεί σ' όλες τις εκδηλώσεις της πολιτικής, κοινωνικής και συνδικαλιστικής ζωής. Τελικά, θα πλήξει το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων", επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι Γ. Μαυρίκος,γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Σταυρόπουλος,μέλος του προεδρείου, Ζ. Σώκου,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και τα μέλη της διοίκησης Χρ. Τσεντούρου, Φ. Γεωργουδάκης, Χρ. Κατσιώτης, Α. Ζαζόπουλος, Γ. Μανωλάκος και Σ. Ματζουράνης τονίζουν πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δέσμια των μεγάλων και αντιλαϊκών συμφερόντων που εκπροσωπεί, πειθήνια προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας στο θεσσαλικό κάμπο.

"Εχθροί, αυτή τη φορά, οι φτωχοί, μικροί και μεσαίοι αγρότες. Ο πολιτικός κατήφορος της κυβέρνησης των εκσυγχρονιστών δεν έχει τελειωμό. Χτες στους ναυτεργάτες, με τους οργανωμένους τραμπούκους, τις "δικαστικές" αποφάσεις και τις "αντισυγκεντρώσεις", σήμερα στους εκπαιδευτικούς, ενώ αύριο θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την καταστολή και τη βία σε βάρος των αγροτών που στα λόγια ...έχουν δίκιο, φτάνει να μη ...διεκδικούν", υπογραμμίζουν τα εννέα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Την ενεργή συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εξεγερμένους αγρότες, που παλεύουν "με νύχια και με δόντια" για να είναι αφέντες του μόχθου τους, εκφράζει, για άλλη μια φορά, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.Καλεί όλους τους οικοδόμους σε όλη τη χώρα να σταθούν στο πλευρό των αγροτών και να στηρίξουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο τον αγώνα τους και καταγγέλλει την κυβέρνηση σαν κυβέρνηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης, τονίζοντας πως οι αντιλαϊκές και οι αυταρχικές μεθοδεύσεις, που χρησιμοποιεί για την καταστολή των λαϊκών αγώνων, είναι εκ των προτέρων καταδικασμένες.

"Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης, που σήμερα εκφράζεται είτε με τη μετατροπή των δικαστηρίων σε τόπο εξόντωσης των αγωνιζόμενων αγροτών, είτε με απειλές εναντίον τους - που την πραγματοποίησή τους θα χειροκροτούσαν οι πιο κατάπτυστες αντιδραστικές δυνάμεις των τελευταίων δεκαετιών - δείχνει τον πανικό, που έχει καταλάβει αυτήν και τα στηρίγματά της στην κυβερνητική εξουσία, μπροστά στο νέο κύμα των αγροτικών, αλλά και γενικότερα των λαϊκών κινητοποιήσεων", υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Και συνεχίζει: "Οι απειλές και συκοφαντίες ενάντια στους εξεγερμένους για τα δίκια τους αγρότες, είτε από θλιβερές μαριονέτες υπουργούς, είτε από υπουργούς διανοητικά καθυστερημένους, που η κατάστασή τους τους άφησε πίσω στην εποχή του '36 και στις τότε φασιστικές μεθοδεύσεις αντιμετώπισης του λαϊκού κινήματος, αφαιρεί και το τελευταίο πρόχειρο φτιασίδωμα της κυβέρνησης, εμφανίζοντας έτσι ολοκληρωμένα το αποκρουστικό πρόσωπο του δειλού τρομοκράτη και εκβιαστή, που, ποντάροντας στα κατασταλτικά μέσα που της παρέχει το σάπιο κοινωνικό σύστημα που υπηρετεί, προσπαθεί να σταματήσει τη λαϊκή οργή που η ίδια αντεργατική της πολιτική πυροδοτεί. Την καλούμε να συμμαζευτεί, διαφορετικά, ο τίτλος "κυβέρνηση επικίνδυνη για το σήμερα και το αύριο του τόπου τής ανήκει", καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Τη συμπαράστασή τους στους νέους αγώνες των αγροτών εκφράζει και η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Συνεταιρισμών - Μελών της ΕΑΣ Τρικάλων,καλώντας όλους τους αγρότες να συμμετέχουν αποφασιστικά σ' αυτούς. Στο ψήφισμά της τονίζεται ότι τα προβλήματα της αγροτικής τάξης είναι πολλά και τεράστια και είναι προβλήματα επιβίωσης, γι' αυτό και τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας είναι απολύτως δίκαια. Τέλος, επισημαίνουν πως η "βιομηχανία μηνύσεων" σε βάρος των αγροτών που εγκαινίασε ξανά η πολιτεία ούτε θα περάσει, ούτε θα πτοήσει κανέναν αγρότη.
  • Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών βρίσκεται και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης.Ετσι, στο ψήφισμά του, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών, τονίζοντας πως είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με οποιαδήποτε χρήση βίας και τρομοκρατικές απειλές σε βάρος τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ