Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική διαμαρτυρία των συνταξιούχων

Θα γίνει στην Αθήνα στις 27 του Φλεβάρη. Την Πέμπτη οι πικετοφορίες σε όλη την Ελλάδα

Με δυο αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα διαδηλώσουν οι συνταξιούχοι την αντίθεσή τους στην ανάλγητη μεταχείρισή τους από την κυβέρνηση του Σημίτη. Χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων αποφάσισε τη διοργάνωση μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στις 27 Φλεβάρη 1997.

Πάντως στη συνεδρίαση της ΣΕΑ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δ. Μαυροδόγλου υποστήριξε ότι η πανελλαδική κινητοποίηση έπρεπε να γίνει πιο γρήγορα, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση για την επί της ουσίας συζήτηση των αιτημάτων των συνταξιούχων, ενόψει και του ανοίγματος του περίφημου διαλόγου για το ασφαλιστικό.

  • Στις 30 Γενάρη 1997, ημέρα Πέμπτη, θα γίνουν πικετοφορίες συνταξιούχων σε πολλές πόλεις, ενώ η ΣΕΑ καλεί τις τοπικές επιτροπές να προχωρήσουν σε ανάλογες διαμαρτυρίες.
  • Ηδη έχουν προγραμματιστεί πικετοφορίες στις παρακάτω πόλεις, ώρα 10 πμ:

  • Στην Αθήνα η πικετοφορία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κάνιγγος.
  • Στον Πειραιά θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο. Με ανακοίνωσή της η ΣΕΑ των συνταξιουχικών σωματείων Πειραιά Ξηράς και Θάλασσας καλεί όλους τους συνταξιούχους στην πικετοφορία.
  • Στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από την πλατεία Βενιζέλου.
  • Στη Λάρισα θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο.
  • Στην Πάτρα και την Καβάλα δεν έχει ακόμη οριστεί το μέρος όπου θα γίνει η συγκέντρωση.
  • Στις 5 Φλεβάρη 1997 θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κρήτης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην αγορά στα Χανιά.
Διπλή φορολογία

Η ΣΕΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη ληστρική φορολογική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων.

Δε φτάνει η ειδική εισφορά των συνταξιούχων υπέρ των ταμείων από 1-5% που επιβάλλει ο νόμος 2084/92 για τμήματα συντάξεων πάνω από 100.000 δραχμές, αλλά η κυβέρνηση προεισπράττει το φόρο σαν να είχαν εισπράξει οι συνταξιούχοι την εξευτελιστική αύξηση του 2% από 1.1.1997. Βέβαια την αύξηση αυτή οι συνταξιούχοι θα την πάρουν, ως συνήθως, μετά το Μάρτη.

Ετσι αρκετοί συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες σε ονομαστικές τιμές το Γενάρη και το Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ