• Πλήρης υιοθέτηση και κάλυψη του Ε. Γιαννόπουλου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
  • - Διά πυρός και σιδήρου, επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών, κατρακυλώντας σε έναν πρωτοφανή αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο, που γυρίζει τη χώρα σε... - 1997-01-29 00:00:00.0"/>
  • Πλήρης υιοθέτηση και κάλυψη του Ε. Γιαννόπουλου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
  • - Διά πυρός και σιδήρου, επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών, κατρακυλώντας σε έναν πρωτοφανή αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο, που γυρίζει τη χώρα σε... - 1997-01-29 00:00:00.0" /> Διά πυρός και σιδήρου το ξεκλήρισμα των αγροτών | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 18
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Διά πυρός και σιδήρου το ξεκλήρισμα των αγροτών
    • "Τις δυνάμεις του κράτους" επισείει η κυβέρνηση, εντείνοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών, η οποία γυρίζει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της
    • Πλήρης υιοθέτηση και κάλυψη του Ε. Γιαννόπουλου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

    Διά πυρός και σιδήρου, επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών, κατρακυλώντας σε έναν πρωτοφανή αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο, που γυρίζει τη χώρα σε περασμένες δεκαετίες.

    Στο πλαίσιο αυτό εντείνει την επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού, η οποία όμως όχι μόνο δεν έχει τα αναμενόμενα από τους εμπνευστές της αποτελέσματα, αλλά γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον της, όπως αποδείχτηκε από τα χτεσινά αγροτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία.

    Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της αλλά και άλλων αρμόδιων στελεχών, επιμένει ότι αν οι αγρότες προχωρήσουν στην κατάληψη των δρόμων θα βρουν απέναντί τους "τις δυνάμεις του κράτους".

    Η αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων συζητήθηκε αργά χτες το βράδυ στη διυπουργική επιτροπή "αντιμετώπισης κρίσεων", στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης. Συνοψίζοντας ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γ. Πασχαλίδης τη στάση της κυβέρνησης είπε ότι παραμένει σταθερή στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, το διάλογο, αλλά και την εφαρμογή των νόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των τρακτέρ συγκεκριμένες ημέρες και να προχωρήσουν σε δημεύσεις όσων "παρακωλύουν τις συγκοινωνίες".

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει προληπτικά μέτρα, ώστε να μην έχουμε κάποιες ενέργειες, οι οποίες είναι παράνομες και δημιουργούν ένταση, η οποία είναι περιττή. Υπέδειξε στους αγρότες να διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων τους "σε νόμιμα πλαίσια και να μην υπερβούν τα όρια", γιατί "διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του κράτους".

    Στην ερώτηση, αν φοβάται η κυβέρνηση σύγκρουση ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους αγρότες, προτίμησε μην απαντήσει ευθέως λέγοντας ότι "υπάρχει απόθεμα καλής πίστης και σύνεσης, ώστε να προλάβουμε τέτοιου είδους εκτροπές".

    Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να απειλήσει με χρήση βίας τους αγρότες της Μακεδονίας - Θράκης, που θα διαδηλώσουν σήμερα στην έκθεση "Αγρότικα".

    Πλήρης κάλυψη στον Γιαννόπουλο

    Δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων ο Δ. Ρέππας υιοθέτησε πλήρως την ουσία του τρομοκρατικού και αντικομμουνιστικού παραληρήματος του υπουργού Δικαιοσύνης. "Οι απόψεις του κ. Γιαννόπουλου δίνουν το πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής για το συγκεκριμένο θέμα", είπε ο εκπρόσωπος. Οταν του ζητήθηκε σχολιάσει τις ύβρεις του Ε. Γιαννόπουλου κατά του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, έδωσε την εξής καταπληκτική απάντηση: "Ο κ. Γιαννόπουλος έχει επιτιμήσει ή κατακρίνει συμπεριφορές και πρακτικές. Και νομίζω ότι συμπεριφορές και πρακτικές πρέπει όλοι να κατακρίνουμε, όταν αυτές οδηγούν σε μια παραβίαση των νομικών κανόνων που υπάρχουν για την κοινωνία μας ή σε παραβίαση των αρχών λειτουργίας, οι οποίες υπάρχουν σε μία Υπηρεσία. Δεν είναι δυνατόν ο καθείς να ομιλεί ή να πράττει με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει αναρχία. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό" (!).

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Η ταλαιπωρία στο κρύο και τη βροχή συνεχίζεται (2015-10-23 00:00:00.0)
    Απλόχερη συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική (2010-01-12 00:00:00.0)
    Αθλιότητες (1999-09-09 00:00:00.0)
    Εχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας (1997-02-26 00:00:00.0)
    Κυβερνητικές απειλές κατά του "Ριζοσπάστη"! (1997-02-19 00:00:00.0)
    Η κυβέρνηση λειτούργησε συντονισμένα... (1996-07-13 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ