Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ
Η κυβέρνηση λειτούργησε συντονισμένα...

Σαν ενέργεια που έγινε κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Εξωτερικών, παρουσίασε χτες ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Αμυνας αναλυτικών στοιχείων για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο το τελευταίο εξάμηνο, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρωτοβουλία του Γερ. Αρσένη, ώστε να ασκήσει πίεση στον Κ. Σημίτη. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο υπουργός Αμυνας, όπου αναφέρει ότι "η κυβέρνηση λειτούργησε συντονισμένα".

Τα στοιχεία που αφορούν τις τουρκικές παραβιάσεις, είπε ο Δ. Ρέππας, "δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις θέσεις της κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εξομάλυνση ανάμεσα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας".Και πρόσθεσε: "Λέω δυστυχώς, γιατί εμείς επιθυμούμε να υπάρξει εξομάλυνση. Αλλά βεβαίως η εξομάλυνση αυτή προϋποθέτει και από την άλλη πλευρά να υπάρχει ανάλογη συμπεριφορά. Και αυτή η συμπεριφορά δεν υπάρχει".

Οταν ρωτήθηκε αν το θέμα συναρτάται με τις συζητήσεις για νέους εξοπλισμούς, είπε μεν ότι "η ισορροπία στο Αιγαίο είναι τέτοια ώστε να διασφαλίζεται η υπεράσπιση του εθνικού μας χώρου", αλλά στην ουσία άφησε ανοιχτό το θέμα, λέγοντας "πάντοτε υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση και εκσυγχρονισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ