Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητικές απειλές κατά του "Ριζοσπάστη"!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με εξώδικό του, που αποπνέει όλο το πνεύμα του κυβερνητικού "εκσυγχρονισμού", ζητά από το "Ρ" να λογοκρίνει τις θέσεις της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και ουσιαστικά να αποκηρύξει τον αγώνα των αγροτών!

Η κυβέρνηση των υβριστών των κοινωνικών αγώνων, της χρήσης χουντικών νόμων κατά των αγωνιζόμενων αγροτών, της "ευρηματικής" δολιοφθοράς κατά του λαού, των ανοιχτών απειλών και των τρομοκρατικών επιθέσεων ενάντια σε απεργούς, της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων, του "φραγγελίου" και του "κοινωνικού αυτοματισμού", έφτασε μέχρι εκεί! Εφτασε μέχρι του σημείου να ζητήσει από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ δήλωση μετανοίας, επειδή, άκουσον άκουσον, ο "Ρ" δημοσίευσε, χωρίς να λογοκρίνει ή να επικρίνει, ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών!

Επικεφαλής αυτής της πρωτοφανούς εκ μέρους της κυβέρνησης εκτόξευσης απειλών κατά του "Ρ" δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο. Ο τελευταίος, με εξώδικο που απέστειλε στην εφημερίδα, χαρακτηρίζει ως "συκοφαντικό" το σημείο της ανακοίνωσης της Πανθεσσαλικής, όπου γίνεται λόγος για τους εκβιασμούς και τις πιέσεις του Ε. Γιαννόπουλου προς δικαστές και εισαγγελείς, με τις οποίες στήθηκε βιομηχανία δικών εναντίον των αγροτών, και ζητά:

  • Να προχωρήσει ο "Ρ" στην ανάκληση του κειμένου της Πανθεσσαλικής! Και όχι μόνον αυτό.
  • Ο υπουργός σε ένα ρεσιτάλ "νέου" ύφους και ήθους, σε μια μνημειώδη "ωδή" προς την ...ελευθεροτυπία, φτάνει στο σημείο να υποδεικνύει στο "Ρ" ακόμα και το τι θα γράφει! Κατά τον Γιαννόπουλο, ο "Ρ", αφού δημοσιεύσει την ανακοίνωση των αγροτών, καλείται "να ανακαλέσει αυτό το κείμενο" και - όπως απειλεί ο Γιαννόπουλος - "να ειπείτε ότι "ναι μεν αυτά γράφονται σε ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής, δεν υιοθετούνται όμως από το "Ριζοσπάστη""!!! Εφόσον ο "Ρ" δεν προβεί στις κυβερνητικές υποδείξεις και δεν υποβάλλει δήλωση μετανοίας, τότε ο Ε. Γιαννόπουλος απειλεί ότι "θα προβεί στα δέοντα"! Επίσης, ο υπουργός - πρόκειται για τον ίδιο που έχει μιλήσει για "γαϊδουρινή", "φασιστική", "τραμπούκικη", "βάρβαρη" συμπεριφορά των αγροτών - εμφανίζεται ...ενοχλημένος από σχόλιο του "Ρ", στο οποίο αναφερόταν ότι "δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με το "υποκείμενο" που ακούει στο όνομα Γιαννόπουλος"... Επειδή, δε, θεωρεί ότι η λέξη "υποκείμενο" (σ. σ.: ήταν γραμμένη σε εισαγωγικά στο σχόλιο της εφημερίδας) τον θίγει, ζητά να υπάρξει "συγνώμη" από το "Ρ"...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν έχουν να πουν τίποτα...; (2000-08-18 00:00:00.0)
Νέα πρόκληση! (1997-06-07 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν δικαστήρια για τον Β. Μπούτα! (1997-06-06 00:00:00.0)
Καταδικάζουν την κυβερνητική επίθεση στο "Ρ" (1997-03-04 00:00:00.0)
Θράσος, δειλία και ψεύδος σε μία "συσκευασία" (1997-02-21 00:00:00.0)
"Τσαλάκωσαν" τα σχέδια καταστολής (1997-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ