Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
Αυτό το δέντρο καρπίζει

Νέα συνάντηση δημάρχων αύριο και ακολουθούν συναντήσεις νέων και γυναικών

"Αυτό το δέντρο έχει βαθιές ρίζες, θα απλώσει και μεγάλα κλαδιά".Τη φράση την ακούσαμε στη διάρκεια της τελευταίας ελληνοτουρκικής συνάντησης φιλίας που οργάνωσε στη Χίο η κίνηση "Δημοσιογράφοι στο Αιγαίο και τη Θράκη για την ειρήνη". Και να, πριν ακόμα σβήσει ο απόηχος της συνάντησης, δύο προσκλήσεις από τους "απέναντι".

Με μια χαρακτηριστική - για τον ανθρώπινο αυθορμητισμό της - πρόσκληση, ο δήμαρχος του Τσεσμέ, Νουρί Ερτάν, θυμίζει στους δημάρχους των ελληνικών νησιών ότι αύριο Πέμπτη 20 Φλεβάρη, αρχίζει η 4η - τακτική πλέον - συνάντηση των δημάρχων των πόλεων που βρίσκονται στις ακτές του Αιγαίου. "Θα μας ευχαριστούσε να βρεθείτε σ' αυτή τη συνάντηση", γράφει ο δήμαρχος.

Η συνάντηση των δημάρχων θα γίνει στην πόλη Αλτινολούκ του Βαλικεσίρ, απέναντι από τη Λέσβο. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους δημάρχους που θα πάρουν μέρος από τις δύο όχθες του Αιγαίου θα είναι τα προβλήματα ρύπανσης του Αιγαίου, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Ηδη πολλοί ήταν οι δήμαρχοι από πόλεις της Λέσβου που δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του δημάρχου του Τσεσμέ, Νουρί Ερτάν,για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση.

Και συνάντηση νέων

Στα πλαίσια, πάντα, της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και κόντρα στα πολεμοκάπηλα σχέδια "φίλων και συμμάχων μας", θα γίνει και συνάντηση νέων και από τις δύο χώρες, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου του Τσεσμέ. Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στο Τσεσμέ,όπου νέοι από τα Καρδάμυλα, τη Λαγκάδα και τη Χίο, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με Τούρκους συνομήλικούς τους, για να βρουν την κοινή γλώσσα που ενώνει φίλους και γείτονες, που ενώνει τους λαούς όλης της Γης.

Πέρα από αυτές τις δύο συναντήσεις, μαθαίνουμε ότι μία ακόμα βρίσκεται στα σκαριά και θα είναι συνάντηση γυναικών και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου. Ηδη φορείς και επιχειρηματίες της Σάμου έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη φιλοξενία της συνάντησης στο νησί, εκεί γύρω στον Απρίλη.

Και καθώς πολλά γράφονται εύκολα απ' όσους έχουν συμφέρον από τη μη ανάπτυξη των σχέσεων με το λαό της γειτονικής χώρας, παραθέτουμε σήμερα, ως μία ακόμα συμβολή του "Ρ" στην ανάγκη ανάπτυξης της ελληνοτουρκικής φιλίας στο επίπεδο των λαών - τουλάχιστον - αποσπάσματα από την ομιλία που έκανε στο συνέδριο της Χίου ο Γκεντσάι Γκιουρσόι, μέλος της ΚΕ του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης, ενός νεοσύστατου κόμματος στη διπλανή χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ