Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θράσος, δειλία και ψεύδος σε μία "συσκευασία"

Εκτός από τις θρασύτατες παρεμβάσεις του κατά της ελευθερίας του Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποδεικνύει ότι έχει άριστες σχέσεις με τη δειλία και το ψεύδος. Ετσι, χτες, στη Βουλή, επιχείρησε - με αφορμή την καταγγελία από βήματος της Αλέκας Παπαρήγα του αντιδημοκρατικού κατήφορου που συνιστούν οι απειλές κατά του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" - να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

"Αδικήθηκα χτες από την κ. Παπαρήγα", υποστήριξε ο Ε. Γιαννόπουλος. "Εγώ δε ζήτησα να κάνει καμία δήλωση μετανοίας ο "Ριζοσπάστης". Ο "Ριζοσπάστης" με συκοφάντησε δεόντως", είπε και συνέχισε: "Εγραψε ότι εγώ διέταξα τους εισαγγελείς και τους δικαστές να καταδικάσουν τους αγρότες και ότι επεμβαίνω στη Δικαιοσύνη... Εστειλα λοιπόν ένα κείμενο που λέω "παρακαλώ να ανακαλέσετε γιατί αυτό είναι συκοφαντικό κλπ... αλλιώς και εγώ υποχρεούμαι να ασκήσω τα δέοντα". Δεν είπα τίποτα παραπάνω... εγώ ζήτησα ανάκληση της συκοφαντίας που έκανε ο "Ριζοσπάστης" ότι εγώ διατάσσω τους εισαγγελείς και τους δικαστές να καταδικάσουν τους αγρότες ή να δώσουν δίκιο στους αγρότες".

  • Πού βρίσκεται η δειλία; Οπως φαίνεται από τα πρακτικά της Βουλής με τις δηλώσεις Γιαννόπουλου, το εξώδικο με τις πρωτοφανείς απειλές κατά του "Ρ", τώρα ο υπουργός το βαφτίζει... "κείμενο".
  • Πού βρίσκεται το ψεύδος; Ο υπουργός λέει ότι ο "Ρ" έγραψε πως διέταξε εισαγγελείς και δικαστές να ενεργήσουν κατά των αγροτών και ζητά ανάκληση της "συκοφαντίας". Ομως, η αλήθεια είναι ότι ο Ε. Γιαννόπουλος, στο εξώδικό του, ζητά από τον "Ρ" να αποκηρύξει (!) να ανακαλέσει (!) και να λογοκρίνει (!) τα όσα καταμαρτυρούν οι αγρότες στον Γιαννόπουλο, μέσω ανακοίνωσης της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και τα οποία δημοσίευσε, ως όφειλε, ο "Ρ"!
  • Πού βρίσκεται το θράσος; Ο Ε. Γιαννόπουλος, στις 9 - 2 - 97 δήλωνε για τους αγρότες ότι "τους προειδοποίησα στις 16 Δεκεμβρίου ότι θα μπλέξουν με τις μη νόμιμες ενέργειές τους και θα καταλήξουν στα δικαστήρια, όπου θα ζητούν έλεος για αθώωση, αλλά δε συμμορφώθηκαν"! Τώρα αποκαλεί "συκοφάντη" όποιον εκτιμά ότι τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις συνιστούν παρέμβαση και εντολή για έναρξη διώξεων κατά των αγροτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ