Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τον εμπαιγμό στους αγρότες

Μετά από αρκετές αναβολές, τελικά ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί τους νομούς της Θεσσαλίας, από 1 έως 3 του Μάρτη. Ομως, δεν προτίθεται να συζητήσει με τους αγρότες για τα αιτήματά τους! Οπως δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι όποιες συζητήσεις γίνουν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Κ. Σημίτη, θα αφορούν σε "θέματα περιφερειακής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των περιοχών αυτών". Τώρα, πώς μπορεί να γίνει ανάπτυξη της Θεσσαλίας με το ξεκλήρισμα των αγροτών, αυτό μόνο οι "εκσυγχρονιστές" κυβερνώντες μπορούν να το εξηγήσουν.

Από την άλλη, τα αιτήματα των αγροτών, όπως είπε ο Δ. Ρέππας, θα συζητηθούν με την Πανθεσσαλική, την ερχόμενη Τετάρτη, 26 του Φλεβάρη, στη συνάντηση που θα έχουν με τον Κ. Σημίτη. Ομως και για αυτή τη συνάντηση από το Μαξίμου διαρρέουν ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση "να κάνει δεκτά αιτήματα που είτε αφορούν επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό είτε έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ".

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση διλόγου για τα αιτήματα των αγροτών, και συνεχίζει να επιδεικνύει την αδιάλλακτη στάση της. Ομως, ήδη η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή την έχει προειδοποιήσει: Αν δε δοθούν λύσεις πάνω στα έξι συγκεκριμένα αιτήματα θα πρόκειται για συνάντηση εμπαιγμό σε βάρος των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ