Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποθέωση της ... δημοκρατίας

Δεν μπορεί να μη θαυμάσει κανείς την ...αποθέωση του δημοκρατικών διαδικασιών που γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα. Η ανάδειξη των νέων ηγεσιών πραγματοποιείται μέσα από ...εξόχως διαφανείς διαδικασίες και προπάντων με τη συμμετοχή της κομματικής βάσης! Η νέα - ιδιαίτερα δημοκρατική - εσωκομματική διαδικασία που βγάζει τους ηγέτες είναι τα ...γεύματα βουλευτών. Τη μέθοδο αυτή ακολούθησαν και οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ - το περιβόητο γεύμα των "4", το οποίο ήταν αρκετό στα μεγάλα αφεντικά και τους μεγαλοεκδότες να δείξουν ότι υπάρχει "έτοιμη λύση" για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ - και τη συνεχίζουν και σήμερα οι πρώτοι διδάξαντες, οι βουλευτές της ΝΔ.

Αυταπατώνται όμως όσοι νομίζουν ότι τα γεύματα αυτά εκλέγουν αρχηγούς κομμάτων. Αυτοί επιλέγονται σε πολύ πιο κλειστά γεύματα, με άλλη σύνθεση, στα οποία ελάχιστοι από τα μεγάλα αφεντικά αποφασίζουν για το μέλλον του πολιτικού συστήματος και τους διαχειριστές των συμφερόντων τους. Από κει και πέρα είναι απλά θέμα εφαρμογής στην πράξη.

Φυσικά, πρόκειται για αναπόφευκτη εξέλιξη, από τη στιγμή που τα κόμματα εξουσίας έχουν χάσει και το ελάχιστο ίχνος αυτονομίας απέναντι στην ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ