Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αυτοκριτική των "εκσυγχρονιστών"

Δεν είναι τυχαία αυτή η ξαφνική διάθεση για "αυτοκριτική" που έχει καταλάβει τα στελέχη της κυβέρνησης και αποκηρύσσουν το ένα μετά το άλλο την "καταραμένη δεκαετία του '80". Ετσι μετά τον Στ. Τζουμάκα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε, μπροστά στην Κοινοτική επίτροπο Βουλφ Μάτις, ότι η δεκαετία του '80 ήταν χαμένη, γιατί ήταν εξαιρετικά αποτυχημένη η οικονομική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η "αυτοκριτική" αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάψουν και οι πλέον καχύποπτοι από τα μεγάλα αφεντικά - εντός και εκτός της χώρας - να έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία για τις προθέσεις των "εκσυγχρονιστών" κυβερνώντων. Μέσα από αυτή την "αυτοκριτική" θέλουν να εξαγνιστούν στα μάτια της οικονομικής ολιγαρχίας, ότι ουδεμία σχέση έχουν με τυχόν "αμαρτήματα του παρελθόντος", όπως "λαϊκισμός", "κρατικισμός" και άλλα τέτοια φοβερά εγκλήματα...

Δε χρειάζονται να φτάνουν σε αυτό το σημείο εξευτελισμού. Ολοι έχουν καταλάβει ότι το "νέο" και "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη σύγχρονη και συνεπή εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ