Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο

Τα επιτελεία των μονομάχων εξετάζουν τα νέα δεδομένα και ο Γ. Σουφλιάς καλεί τους υποψήφιους να ανακοινώσουν επίσημα τις προθέσεις τους

Μέρα έντονων διαβουλεύσεων και παρασκηνιακών επαφών ήταν η χτεσινή για τη ΝΔ, καθώς τα επιτελεία όλων των διεκδικητών μελετούσαν τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Κ. Καραμανλή.Ταυτόχρονα, βουλευτές όλων των πλευρών παρέλασαν από τους ραδιοσταθμούς και τα τηλεοπτικά κανάλια υπερασπίζοντας ή επικρίνοντας την υποψηφιότητα του ανεψιού του ιδρυτή του κόμματος. Κύριο επιχείρημα των υποστηρικτών της νέας υποψηφιότητας είναι το νεαρό της ηλικίας του Κ. Καραμανλή και το ότι δεν έχει φθαρεί στην εσωκομματική διαμάχη, ενώ οι επικριτές (που σημειωτέον ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα) υπογραμμίζουν ότι είναι άπειρος και δεν κουβαλάει τίποτα εκτός από το όνομα του Κ. Καραμανλή.

Στους τελευταίους οι υποστηρικτές του νεαρού βουλευτή απαντούσαν ότι για τη μη κυβερνητική του εμπειρία δε φταίει ο ίδιος, αλλά όλοι αυτοί που καθήλωσαν τη ΝΔ μόνιμα στην αντιπολίτευση με εξαίρεση την τριετία 1990 - 93"που είχαμε μια κακή κυβέρνηση". Ο επίδοξος δελφίνος αρχίζει περιοδείες στην επαρχία, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις των κομματικών στελεχών και της βάσης της ΝΔ και μετά να οριστικοποιήσει την επιλογή του. Πάντως, τα επιτελεία των μονομάχων εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και τη μη υποβολή τελικά υποψηφιότητας από τον Κ. Καραμανλή.

Ο Μ. Εβερτ, που είδε να τον εγκαταλείπουν στελέχη που μέχρι χτες τον υποστήριζαν, αισθάνεται προδομένος από το νεαρό βουλευτή, πήγε χτες στα Γιάννενα, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί για τα νέα δεδομένα της εσωκομματικής διαμάχης. Μιλώντας το βράδυ σε στελέχη του κόμματος απλώς ανέφερε ότι "η ενότητα της ΝΔ θα παραμείνει αρραγής και θα επισφραγιστεί στο επικείμενο συνέδριο". Πάντως, συνεργάτες του επέμεναν ότι η υποψηφιότητά του στο συνέδριο είναι δεδομένη.

Από την πλευρά του ο Γ. Σουφλιάς, που συνεργάστηκε χτες με την Ντ. Μπακογιάννη και τον Στ. Μάνο, σε δήλωσή του κάλεσε τους αντιπάλους του να δηλώσουν τώρα την υποψηφιότητά τους και τόνισε ότι στο συνέδριο θα κριθούν η ιστορία, τα προσόντα, το έργο και η δυνατότητα του καθένα να ενώσει και να δώσει προοπτική νίκης στο κόμμα. Ο Γ. Σουφλιάς συνεχίζει τις περιοδείες του στην επαρχία, ενώ το επιτελείο του προετοιμάζει πυρετωδώς την ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Χτες ο εκ των διεκδικητών της ηγεσίας Β. Πολύδωρας ανακοίνωσε την υποστήριξη του βουλευτή Π. Καμένου στην υποψηφιότητά του.

Στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων συνεδρίασε χτες η επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ και αποφάσισε ότι κάθε υποψήφιος πρέπει να προσκομίσει 50 υπογραφές συνέδρων, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ