Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πιστή στο ύφος και τις πρακτικές Γιαννόπουλου!

Σε απόρριψη του εντονότατου διαβήματος, στο οποίο προχώρησε χτες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την "απαράδεκτη προσπάθεια περιστολής της ελευθερίας του Τύπου" - όπως αναφέρει η προχτεσινή ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ - που συνιστούν οι απειλές Γιαννόπουλου κατά του "Ρ", προέβη χτες ο υπουργός Τύπου! Ο Δ. Ρέππας αρνήθηκε ακόμα και τη σκέψη για αποδοκιμασία των κατάφωρων παρεμβάσεων του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως τον καλούσε να πράξει με την απόφασή της η ΕΣΗΕΑ, ενώ συνέχισε την τακτική των γενικών αναφορών περί δεοντολογίας...

Χαρακτηριστικές της πρακτικής και της τακτικής της κυβέρνησης είναι οι απαντήσεις που έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο "Ρ",τόσο για την τύχη του διαβήματος της ΕΣΗΕΑ, όσο και των ενεργειών Γιαννόπουλου. Οπως είπε ο Δ. Ρέππας, "δεν αποδέχτηκε τις αιτιάσεις της ΕΣΗΕΑ" και "δεν πρόκειται να υπάρξει δήλωση καταδίκης του Γιαννόπουλου" καθώς, κατά τη γνώμη του, "δεν τίθεται θέμα", αφού επί του συγκεκριμένου θέματος "η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή"! Αυτή η "γνωστή θέση" δεν είναι άλλη από την απάντηση που έδωσε προχτές στο πρες - ρουμ ο Δ. Ρέππας, σύμφωνα με την οποία η πρακτική του υπουργού Δικαιοσύνης είναι "απόλυτα προβλεπτή"! Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναζητήσει ευθύνες στο "Ρ" για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης!

Αξιοσημείωτο, δε, όσον αφορά την πλήρη κάλυψη που προσφέρει η κυβέρνηση στο ύφος και ήθος Γιαννόπουλου, είναι τα εύσημα των κυβερνητικών παραγόντων για την "απολαυστική παρουσία" (!) - όπως τη χαρακτήριζαν - του υπουργού Δικαιοσύνης σε προχτεσινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ. Πρόκειται για την εκπομπή όπου - μεταξύ άλλων - ο Ε. Γιαννόπουλος ισχυρίστηκε ότι "το ΚΚΕ ήθελε αίμα" κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις (!) και καθύβρισε μέχρι και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ!

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ