Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση της Διεύθυνσης του "Ρ"

Κάλεσμα εναντίωσης, διαμαρτυρίας και καταδίκης των βάναυσων πρακτικών φίμωσης του Τύπου, που συνιστούν οι απειλές Γιαννόπουλου κατά του "Ρ", απευθύνει η Διεύθυνση της εφημερίδας σε όλο τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους στον Τύπο, τους δημοσιογράφους, τους μαζικούς φορείς, στους πνευματικούς ανθρώπους. Η Διεύθυνση του "Ρ" καλεί τους πάντες να προχωρήσουν σε καταδίκη των αντιδημοκρατικών και τελεσίδικα καταδικασμένων στη συνείδηση του ελληνικού λαού μεθοδεύσεων που εκπορεύονται από τον υπουργό Δικαιοσύνης και βρίσκουν πλήρη κάλυψη από την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του "Ρ", που απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, έχει ως εξής:

"Η Διεύθυνση του "Ριζοσπάστη" απευθύνεται σε όλους τους μαζικούς φορείς, στα σωματεία και τους συλλόγους των δημοσιογράφων και των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, σε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους και τους φορείς τους, σε όλο τον ελληνικό λαό.

Το τελευταίο διάστημα ο "Ριζοσπάστης" δέχεται συστηματικές επιθέσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Αποκορύφωμα υπήρξε το εξώδικο, το οποίο στάλθηκε στην εφημερίδα μας στις 18 Φλεβάρη 1997, με το οποίο απειλείται με δικαστικές διώξεις η εφημερίδα, εάν δεν προχωρήσει σε δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης των δημοσιευμένων ανακοινώσεων της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, καθώς και σχολιασμών και απόψεων της εφημερίδας! Η παραπάνω ενέργεια του κ. Γιαννόπουλου, αλλά και οι τελευταίες επιθέσεις και δηλώσεις του ενάντια στο "Ριζοσπάστη" πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και τις στοιχειώδεις ελευθερίες στην πληροφόρηση, αποτελούν σαφή προσπάθεια φίμωσης του Τύπου, είναι όπως τονίζει και σε ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, "απαράδεκτη προσπάθεια περιστολής της ελευθερίας του Τύπου".

Θεωρούμε ότι δημιουργείται μείζον θέμα ελευθεροτυπίας, γεγονός που γίνεται εξόχως ανησυχητικό, με την κάλυψη ουσιαστικά της κατάστασης αυτής από την κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της.

Απευθύνουμε κάλεσμα εναντίωσης, διαμαρτυρίας και καταδίκης των πρακτικών αυτών, οι οποίες ανοίγουν τον επικίνδυνο δρόμο της λογοκρισίας, της περιστολής της ελευθερίας του Τύπου, των αντιδημοκρατικών διώξεων, πρακτικών, δηλαδή, οριστικά και τελεσίδικα καταδικασμένων στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η Διεύθυνση του "Ριζοσπάστη"".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλύφθηκε και απομονώθηκε ο αυταρχισμός (2000-04-03 00:00:00.0)
«Η προσπάθεια φίμωσης θα πέσει στο κενό» (2000-02-10 00:00:00.0)
Διευρύνονται οι αντιδράσεις (1998-01-25 00:00:00.0)
Πλήθος οι ανακοινώσεις καταγγελίας (1998-01-24 00:00:00.0)
Απώλεια κάθε μέτρου (1997-02-26 00:00:00.0)
"Απαράδεκτη μεθόδευση"! (1997-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ