Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ "Ρ"
Πλήθος οι ανακοινώσεις καταγγελίας

Πλήθος εξακολουθούν να καταφθάνουν στην εφημερίδα μας οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για την πολιτική δίωξη του "Ριζοσπάστη" από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι, μέσα από τις ανακοινώσεις των σωματείων και άλλων μαζικών φορέων αλλά και με δηλώσεις πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων καταδικάζουν την κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης της άλλης φωνής του "Ριζοσπάστη", της απαγόρευσης της πολιτικής κριτικής και της πολιτικής σάτιρας. Επίσης, θυμίζοντας πως τέτοιες πρακτικές έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό, καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τη δίωξη του "Ρ" και την επιχείρηση φίμωσης της διαφορετικής άποψης και πολιτικής. Ο "Ρ" συνεχίζει και στο σημερινό του φύλλο να παρουσιάζει σχετικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και καταδίκης για τη δίωξη.

Αλληλεγγύη στο "Ρ"

Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται στην πολιτική της. Σ' αυτά τα πλαίσια του αντιδημοκρατικού - αυταρχικού κατήφορου της εκσυγχρονιστικής πολιτικής της υποταγής στις ορέξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ και πολυεθνικών, τονίζεται, εντάσσεται η αγωγή του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου εναντίον του "Ριζοσπάστη". Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο "Ριζοσπάστη".

Αυταρχική στάση

Την αυταρχική στάση του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου καταγγέλλει και οΣύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την κατάθεση της αγωγής κατά του "Ρ" και εκφράζουν την εκτίμησή τους στο "Ριζοσπάστη", έναν υπέρμαχο των εργατικών και συνταξιουχικών διεκδικήσεων, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Είμαστε βέβαιοι, καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, πως ο "Ρ" με τη λαϊκή συμπαράσταση θα ξεπεράσει τη νέα πολιτική και οικονομική επίθεση όπως τόσες άλλες στη μακρόχρονη φιλεργατική πορεία του.

Ανακαλέστε την αγωγή

Να ανακαλέσει "εδώ και τώρα" την αγωγή κατά του "Ριζοσπάστη" που είναι η επίσημη φωνή του ΚΚΕ, καλούν την κυβέρνηση οι Αντιστασιακοί του παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην εφημερίδα μας.

Με αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις όπως αυτή των υπουργών Θ. Πάγκαλου και Ε. Γιαννόπουλου που προσπαθούν χωρίς ενδοιασμό να φιμώσουν κάθε φωνή που είναι αντίθετη με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης και τα συμφέροντα των αφεντικών, δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα, τονίζεται και υπογραμμίζεται: Οι κομμουνιστές έχουν διαβεί πολύ πιο δύσκολα μονοπάτια. Μπορεί να μάτωσαν, μπορεί να πόνεσαν, όμως, ποτέ δε λοξοδρόμησαν! Γι' αυτό καλά θα κάνει ο υπουργός να αφήσει τους λεονταρισμούς και να μην τρέφει αυταπάτες.

Καταδικάζουμε τη δίωξη

Η διοίκηση του ΕΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καταδικάζει την ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου για την αγωγή την οποία κατέθεσε εναντίον της εφημερίδας "Ριζοσπάστης", κρίνοντας ότι η πολιτική κριτική και η ελευθερία λόγου δεν πρέπει να διώκονται, γιατί αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της δημοκρατίας, αλλά πρέπον είναι να λύνονται μέσω πολιτικών επιχειρημάτων.

  • Την πολιτική δίωξη του "Ρ" καταδικάζουν και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην εφημερίδα μας και οι: Δ. Πλεμένος και Η. Μπιτσάνης, διευθυντής και αρχισυντάκτης, αντίστοιχα, της ημερήσιας εφημερίδας "Ελευθερία" Καλαμάτας όπως και ο δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας Καλαμάτας "ΦΩΝΗ", Θανάσης Τσαμούλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ