Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΡΤΑΣ
Δεν έχουν πληρωθεί ούτε για την περσινή χρονιά

Ούτε την εξόφληση της σοδειάς της περσινής χρονιάς δεν έχουν πάρει οι πορτοκαλοπαραγωγοί του νομού Αρτας την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουν και πρόβλημα διάθεσης της φετινής σοδειάς. Μάλιστα συγκεκριμένοι έμποροι του νομού χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια δρχ. στους παραγωγούς ενώ άλλοι έδωσαν από πέρσι επιταγές για φέτος τον Μάρτη.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να εξοφληθούν οι παραγωγοί και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι έμποροι να μην αγοράζουν από τους παραγωγούς χωρίς εγγυήσεις.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και είπε ότι υπάρχει υπουργική απόφαση που προβλέπει υπεύθυνη δήλωση του εξαγωγέα ότι έχει εξοφλήσει τους παραγωγούς ή θα τους εξοφλήσει εντός διμήνου. Σχετικά με τις προχρονολογημένες επιταγές που δίνουν οι έμποροι, ο υφυπουργός έριξε το μπαλάκι στους ίδιους τους παραγωγούς που δεν κάνουν καμία καταγγελία.

"Μην προσπαθείτε να τα ρίξετε στους παραγωγούς γιατί αυτοί είναι το αδύνατο σημείο και τους εκβιάζουν, τους βάζουν να υπογράψουν είτε προχρονολογημένες επιταγές είτε άλλης μορφής διαδικασίες. Εσείς οφείλετε να πάρετε μέτρα", τόνισε στην παρέμβασή του ο Απ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι όταν χρωστάνε οι παραγωγοί πάει η Τράπεζα και έχει τρόπους να τους τα πάρει, όταν όμως είναι να πληρωθούν τον κόπο τους, δε βρίσκονται τρόποι.

Βέβαια, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ τα κύρια προβλήματα πηγάζουν από τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ που δεν επιτρέπει τις εξαγωγές στις τρίτες χώρες ενώ μειώνονται και οι επιδοτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ