Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Το μεγάλο φαγοπότι

Την ίδια στιγμή που ο... θιγείς υπουργός Εξωτερικών μηνύει το "Ρ" - για ένα σατυρικό κείμενο - απαιτώντας 100 εκατομμύρια αποζημίωση (άραγε ποιος έκανε την κοστολόγηση;) σε καμία πτέρυγα του κυβερνητικού στρατοπέδου - αντάρτες, κυανόκρανους και λοιπές παραλλαγές - δεν ιδρώνει το αυτί ενόψει της Ολυμπιάδας 2004. Η "έκθεση Σοφούλη" παρά τη δημοσιότητα που πήρε από τον Τύπο και παρά τη μήνυση ενάντια στην κ. Δασκαλάκη και όσους εμπλέκονται, από την "Πρωτοβουλία Πολιτών", γρήγορα "ξεχάστηκε". Αυτό θα πει εκσυγχρονισμός! Ο δε υφυπουργός άνευ μύστακος, κ. Φούρας, σε τηλεοπτική συζήτηση στις 15/1 στη ΝΕΤ, που όλο και συχνότερα θυμίζει την παλιά ΥΕΝΕΔ, στο ρόλο του υμνητή της κυβέρνησης, δήλωσε λίγο - πολύ, ότι "οι κριτικές στην επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 συνιστούν μικρόψυχες κι ανέντιμες ενέργειες". Το ίδιο διάστημα ανακοινώνεται η μεταφορά του ιπποδρόμου σε δασική έκταση του Τατοϊου, επισημοποιείται η οικοπεδοποίηση του Ελληνικού, τα σχέδια για το "Σπίτι της άρσης βαρών" ανατίθενται σε εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ. Μέχρι διήμερο στο Ζάππειο με τ. στελέχη του οικολογικού χώρου διοργανώθηκε, για να πειστούμε πως μπορεί με μικροτροποποιήσεις να έχουμε μια πράσινη Ολυμπιάδα. Μόνο που μπέρδεψαν το πράσινο της οικολογίας με το πράσινο του ΠΑΣΟΚ.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

- - - - - - - - - - - - -

Η αναβολή, της αναβολής

Στις 13/1 επρόκειτο να εκδικαστεί η προσφυγή της Συντονιστικής Επιτροπής για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πιο συγκεκριμένα θα εξεταζόταν η νομιμότητα της οικοδομικής άδειας της επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής. Η προσφυγή αναβλήθηκε για δεύτερη φορά κι έτσι η υπόθεση εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο του 1996. Οι εργασίες, όμως, των εκσκαφών - αντιστηρίξεων - σκυροδέματος συνεχίζονται, χωρίς να έχει επιλεγεί ούτε ο ανάδοχος του έργου. Και για το κράτος δικαίου που ακούμε καθημερινά;

Μπάζα στο Πόρτο Ρώμα

Για όσους έχουν επισκεφτεί τη Ζάκυνθο και την παραλία του Πόρτο Ρώμα προκαλεί αγανάκτηση η είδηση, ότι μπαζώθηκε η παραλία εξαιτίας της επέκτασης του ξενοδοχείου Zante Royal Palace. Είτε πρόκειται για τυχαία κατολίσθηση (σύμφωνα με την άποψη της εταιρίας, είτε για ηθελημένο μπάζωμα(όπως υποστηρίζουν πολιτιστικά σωματεία της περιοχής), αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η αποκατάσταση του τοπίου.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Βιολογία με κόμικς

Ο χημικός Τ. Μηλιάς μετά τα δυο βιβλία Χημείας κι ένα Οικολογίας, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το νεαρό ζωγράφο Γ. Μηλιώρη μας παρουσιάζουν τη Βιολογία σε κόμικς. Γραμμένο με βάση την ύλη της τρίτης γυμνασίου, μας εισάγει με εντυπωσιακό τρόπο στο θαυμαστό κόσμο μιας επιστήμης που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, με αφορμή την "Ντόλι" κι άλλα παρόμοια περιστατικά. Το ξεκίνημα της ζωής του πλανήτη Γη, η εξέλιξη των ειδών, τα χημικά μόρια και η κλωνοποίηση είναι μερικά από τα θέματα που απαντά με μπόλικο χιούμορ ο συγγραφέας, κάνοντας μιας πρώτης τάξεως εισαγωγή στη Βιολογία για μικρούς και μεγάλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ