Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μαζική και έμπρακτη καταδίκη

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα πιράνχας του χώρου της δήθεν ενημέρωσης

Τον κανιβαλισμό και την απανθρωπιά που επιδεικνύουν ιδιωτικά κανάλια και άλλα μέσα, διασύροντας την τιμή ανυπεράσπιστων ανθρώπων, ακόμα και παιδιών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη στάση ιδιωτικών καναλιών και άλλων Μέσων, που για πολλοστή φορά αποδείχνονται πιράνχας, έτοιμα να κατασπαράξουν την υπόσταση, την τιμή και την αξιοπρέπεια κάθε ανυπεράσπιστου ανθρώπου, ακόμα και αθώων παιδιών.

Αυτός ο κανιβαλισμός, που εκδηλώθηκε ανάγλυφα με τον διασυρμό και της 11χρονης παιδούλας, εκφράζει τον αληθινό χαρακτήρα των δήθεν ενημερωτικών Μέσων, αλλά και τις πραγματικές "υπηρεσίες" που προσφέρουν μια σειρά δημοσιογράφοι.

Υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα, όπως ο βιασμός και άλλα, δεν μπορούν να μετατρέπονται σε εμπόρευμα, στο όνομα της ενημέρωσης για τέτοια αποκρουστικά φαινόμενα. Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον, θα μπορούσαν να οργανωθούν ανάλογες συζητήσεις, που θα ανέδειχναν και τις βαθύτερες αιτίες αυτών των φαινομένων. Συζητήσεις, που δε θα συνδέονται με προσωπικά παραδείγματα, και μάλιστα μικρών παιδιών.

Μπροστά σ' αυτή τη χολεριασμένη κατάσταση και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η σήψη του συστήματος και της λεγόμενης "ελεύθερης πληροφόρησης", είναι ανάγκη να υπάρξει πολύ πιο αποφασιστική αντίσταση και λαϊκή κατακραυγή. Η καταδίκη πρέπει να είναι μαζική και έμπρακτη.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, τη στιγμή που η ίδια, με τα λόγια και με τα έργα της, πριμοδοτεί αυτή την ασυδοσία των στηριγμάτων της πολιτικής της στο χώρο των ΜΜΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους πνευματικούς ανθρώπους να σηκώσουν το ανάστημά τους στη ζούγκλα που μας περιβάλλει. Κανένας δεν πρέπει, ούτε δικαιούται, να σιωπά.

Οι μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων της χώρας έχουν τον πρώτο λόγο. Η κατάσταση στα ΜΜΕ είναι ένα στοιχείο της γενικότερης πάλης τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ