Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Προβλήματα με τον έλεγχό τους

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

To σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα κληροδοτήματα των Ιωαννίνων έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας καλώντας το υπουργείο Οικονομικών να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να γίνεται ο προβλεπόμενος από τον νόμο έλεγχος στα κληροδοτήματα και να εκτελείται η βούληση των διαθετών.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι τα κληροδοτήματα αυτά στα Γιάννενα εξαιρούνται από όσα ισχύουν όσον αφορά τη διοίκησή τους και είπε ότι πρέπει το υπουργείο να μεριμνήσει προκειμένου αυτά να περάσουν στους δήμους ή στις κοινότητες. Επίσης ζήτησε να δημοσιευτεί ισολογισμός των κληροδοτημάτων προκειμένου να γίνει γνωστό ποια είναι η περιουσία τους τονίζοντας ότι πλέον η περιουσία τους ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και πρέπει να είναι γνωστά αυτά τα στοιχεία.

Ο Απ. Τασούλας είπε ότι κανένας δε γνωρίζει για ποιο λόγο και σε ποιους δίνονται διάφορες υποτροφίες και τόνισε ότι αν και το υπουργείο ζήτησε στοιχεία από τον Ιούλιο, μέχρι τώρα δεν τα έχουν δώσει γιατί "πονάει αυτό το ζήτημα".

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς αφού κατ' αρχήν αναφέρθηκε στο καθεστώς που διέπει γενικά τα κληροδοτήματα, είπε ότι στα Γιάννενα υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς καθώς υπάρχουν κληροδοτήματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών και κληροδοτήματα που εποπτεύονται από την εκκλησία. Για τα τελευταία είπε, ότι δεν είναι δυνατόν να τα εποπτεύει το υπουργείο Οικονομικών, απλά μπορεί να ελέγχει μόνο τη νομιμότητα των αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ