Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδρούν οι δικηγόροι για τα αποθεματικά των ταμείων

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το προεδρείο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας στην τακτική της κυβέρνησης να υπαγάγει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων σε ενιαίο φορέα.

Παράλληλα, οι δικηγόροι καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει έστω και την τελευταία στιγμή την τροπολογία του νόμου 2214/1996, που αιφνιδιαστικά κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και να αρχίσει χωρίς καθυστέρηση διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

"Η κυβέρνηση οφείλει να αποφύγει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, για μια ακόμη φορά κατά τα τελευταία χρόνια και σε περίοδο μάλιστα όξυνσης του κοινωνικοασφαλιστικού προβλήματος, την άσκηση οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων με βάση τα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών και των ΝΠΔΔ".

Στην ίδια ανακοίνωση οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η επιλογή αυτή της κυβέρνησης θα έχει ως συνέπεια των αποδυνάμωση των οικονομικών οργανισμών, που τελικά θα οδηγήσει στην αναίρεση της λειτουργικής αυτονομίας τους και σε περιπέτειες και άλλους κλάδους της κοινωνίας, σε εποχή μάλιστα μεγάλων κοινωνικών εντάσεων.

Ελλειψη σεβασμού

Την "έλλειψη σεβασμού προς το συνδικαλιστικό κίνημα", αποδεικνύει η "αυθαίρετη και αιφνιδιαστική ενέργεια" κατάθεσης της τροπολογίας για τα αποθεματικά των ταμείων, τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ.Σημειώνεται επίσης ότι αυτή η ενέργεια "υπονομεύει και τορπιλίζει τον πολυδιαφημιζόμενο κοινωνικό διάλογο" και καλείται η κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να "εγκαταλείψει πράξεις και μεθοδεύσεις που προκαλούν αγανάκτηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ