Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αντεπίθεση, για να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε

Στους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης περιόδεψε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ, στο πλαίσιο της Δεκαήμερης Πολιτικής Καμπάνιας ενάντια στη Συνθήκη του Μάαστριχτ

"Χρειάζεται αντίσταση, ενωμένη πάλη, αντεπίθεση για να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε. Για την αστική τάξη "μονόδρομος" είναι η σκληρή λιτότητα και η κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων, για την εργατική τάξη μονόδρομος είναι η ενότητα και ο αγώνας για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, για να ανατραπεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ".Με τις φράσεις αυτές ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος,κατά τη διάρκεια περιοδείας του, να αντισταθούν στις επιλογές της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Στην περιοδεία συμμετείχαν ο δήμαρχος του Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,ο πρόεδρος του σωματείου της ΝΑΥΣΙΓεράσιμος Ξυδιάς και μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.

"Επιδιώκουν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας να εφαρμόσουν ελαστικές σχέσεις εργασίας, μία θέση εργασίας για δύο ή και τρεις εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση, μοιράζοντας έτσι την ανεργία. Με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που προωθείται για τους εμποροϋπαλλήλους και το άνοιγμα των καταστημάτων το απόγευμα του Σαββάτου επιδιώκουν να πάρουν πίσω κατακτήσεις χρόνων, όπως τη μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης που είναι το 8ωρο και για σας στη Ζώνη το 7ώρο", επισήμανε προς τους εργαζόμενους και ανέφερε ότι από τον πρώτο χρόνο ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ το 1980 άρχισαν να διαγράφονται οι αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος της χώρας. Μέχρι τότε οι οικονομικοί δείκτες για την Ελλάδα ήταν παραπάνω από θετικοί, όπως το εμπορικό ισοζύγιο, σήμερα όμως στα πλαίσια της συρρίκνωσης της γεωργίας που προωθούν, η Ελλάδα εισάγει ακόμα και πατάτες.

"Θέλουν - συνέχισε - να μετατραπούμε σε χώρα υπηρεσιών, εμπορίου και τουρισμού. Μειώθηκαν κατά χιλιάδες οι θέσεις εργασίας, εκατοντάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Συρρικνώνουν τη βιομηχανική βάση της χώρας, όπως και τη Ζώνη, γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν επιτρέπει για μας την παραγωγική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή η ίδια η Κομισιόν ενισχύει και εκσυγχρονίζει τα ναυπηγεία της Γερμανίας". Ανέφερε ότι όπου οι λαοί αντιστάθηκαν στη Συνθήκη, υπήρξαν αποτελέσματα, όπως στη Δανία και στη Γαλλία. "Λένε, μα γιατί φωνάζει το ΚΚΕ αφού η πλειοψηφία του λαού ψήφισε τα κόμματα που είπαν ΝΑΙ στο Μάαστριχτ. Ε, αφού είναι τόσο σίγουροι, γιατί δεν ενημερώνουν το λαό και αρνούνται να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα;". Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους άνεργους και τους εργαζόμενους της Ζώνης να αγωνιστούν για την ανατροπή της Συνθήκης. "Υπάρχει τρόπος για την πραγματική ανάπτυξη της χώρας. Εχουμε και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και ένα ικανότατο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό", επισήμανε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ