Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πότε έβαλαν τη βόμβα;

Ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, από τον αυτοαποκαλούμενο "Απελευθερωτικό Αγώνα", ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφωνήματα σε ραδιοσταθμούς και εφημερίδες.

Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε πυροσβεστική φωλιά στο κτίριο έξι, όπου στεγάζεται η διοίκηση του Πρωτοδικείου, εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ χτες το πρωί, αλλά παραμένει άγνωστο πότε τοποθετήθηκε ή αν ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί σε ώρα αιχμής, για να προκαλέσει θύματα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι άγνωστοι βομβιστές έβαλαν τη βόμβα προχτές το απόγευμα, αλλά παρά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα η βόμβα δεν εξερράγη, λόγω εμπλοκής. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Αστυνομία ερεύνησε τους πιθανούς χώρους (τα κτίρια έξι, εφτά και οκτώ), λίγο μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, χωρίς ωστόσο να τη βρει. Η επέμβαση των πυροτεχνουργών έγινε τελικά όταν οι βομβιστές, στις 11.20 χτες το πρωί, υπέδειξαν το συγκεκριμένο κτίριο.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή οι βομβιστές προσποιήθηκαν ότι έβαλαν από προχτές το βράδυ τον εκρηκτικό μηχανισμό, για να δυσφημίσουν την Αστυνομία, αφού θα φαινόταν ότι οι πυροτεχνουργοί της δεν την ανακάλυψαν έγκαιρα.

Η βόμβα που ήταν μεγάλης ισχύος, αποτελούνταν από επιτραπέζιο ηλεκτρικό ρολόι, πυροκροτητή, μπαταρία και ποσότητα δυο περίπου κιλών εκρηκτικής ύλης (ζελατοδυναμίτιδα) που είχε συσκευαστεί μέσα σε μεταλλικό κυλινδρικό περιτύλιγμα φιάλης αλκοολούχου ποτού. Εξουδετερώθηκε δε με ελεγχόμενη πυροδότηση.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με χτεσινή ανακοίνωσή της εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη βομβιστική ενέργεια και απαιτεί τη φρούρηση των δικαστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ