Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
Σταθερά, δυνατά στην απεργία

Κρατώντας σταθερό σε υψηλά επίπεδα (80%) το ποσοστό συμμετοχής, οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Μακεδονίας συνεχίζουν την απεργία. Η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκαν χτες βράδυ ξεπέρασε και πάλι κάθε προσδοκία, καθώς η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δυναμώνει την απόφαση των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σήμερα οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο χώρο μπροστά από την Καμάρα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χτες το μεσημέρι οι καθηγητές της Ημαθίας,πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση και πορεία, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, στο πλαίσιο της απεργίας διαρκείας του κλάδου, ενώ και εκεί το ποσοστό συμμετοχής παραμένει σταθερά πάνω από το 80%. Οι καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ελιάς και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Εκεί έξω από τη Νομαρχία οι απεργοί καθηγητές διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν ενωμένοι και με περισσότερο ενθουσιασμό τον αγώνα τους.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι καθηγητές της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας,στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός και τόνισε ότι τα σχολεία τα έκλεισε η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Είπε επίσης ότι οι καθηγητές με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία (πάνω από 80% ήταν χτες) αγωνίζονται για την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και για την αξιοπρέπεια του καθηγητή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι δήμαρχοι Αγ. Κωνσταντίνου, Θεσπέων και Παραβόλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Αιτωλοακαρνανίας και η γραμματέας των Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας. Ψηφίσματα συμπαράστασης κατέθεσαν ο δήμαρχος Αγρινίου, ο δήμαρχος και το ΔΣ της Νεάπολης, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου - Θέρμου. Την ομόφωνη απόφασή τους να συνεχίσουν και την επόμενη βδομάδα τις κινητοποιήσεις τους αν δεν υπάρξει υποχώρηση του υπουργείου και της κυβέρνησης, διατράνωσαν χτες σε μια από τις μαζικότερες συνελεύσεις τους οι καθηγητές της Εύβοιας.Στην απόφασή τους αυτή συνέβαλε και η μαζικοποίηση της συμμετοχής στην απεργία, που κυμαίνεται στο 75%.

Στη συνέχεια, με συνθήματα όπως "αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας", πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Χαλκίδας και 5λεπτη συμβολική κατάληψη της γέφυρας του Ευρίπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ