Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ
Ρε, πώς αλλάζουν οι καιροί...

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εμφανίζεται πεισμένος για την αθωότητα του πρώην (;) πελάτη του, το ίδιο και όσοι λίγα χρόνια πριν δημοσίευαν καταγγελίες για καραμπινάτη ναυταπάτη

Υπέρ του εφοπλιστή Απ. Κ. Βεντούρη,ο οποίος κατηγορείται ότι βούλιαξε το πλοίο του "Ιτάλιαν Εξπρές" για να εισπράξει την ασφάλειά του, ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων, κατέθεσε ο πρόεδρος του "ΣΥΝ", Ν. Κωνσταντόπουλος, χτες, δεύτερη μέρα της δίκης στο Κακουργιοδικείο Πειραιά.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων προκειμένου να καταθέσει εκτάκτως ο πρόεδρος του κόμματος. Ως μάρτυρας υπεράσπισης, ο Ν. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε πως του "έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι ο Απ. Βεντούρης είναι αθώος", από το 1989, εποχή την οποία ήταν συνήγορος του εφοπλιστή για την ίδια υπόθεση, η οποία βρισκόταν τότε στο στάδιο της προανάκρισης.

Να σημειώσουμε ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό "Ιτάλιαν Εξπρές", είχε βυθιστεί στις 25 Μάρτη '88, όταν σημειώθηκε έκρηξη στα ίσαλα του πλοίου, προκαλώντας του τρία ρήγματα. Το "Ιτάλιαν Εξπρές" βρισκόταν τότε για επισκευές στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη βύθιση του πλοίου είχε εμπνευστεί ο πλοιοκτήτης Απ. Βεντούρης σκόπιμα, προκειμένου να εισπράξει, όπως και έγινε, την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία και την είχε σχεδιάσει ο εξάδελφός του, επίσης εφοπλιστής, Γ. Δ. Βεντούρης,ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει και τέσσερις δύτες, οι οποίοι είναι επίσης κατηγορούμενοι για τη βύθιση του πλοίου.

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που γίνεται ύστερα από σειρά αναβολών, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, μετά και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Χτες το απόγευμα απολογήθηκαν οι Απ. και Γ. Βεντούρης, ενώ αργά το μεσημέρι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης ο υπεύθυνος του Ναυτιλιακού Τμήματος της Εμπορικής Τράπεζας, Α. Φούγιας και ο τότε δημοσιογράφος της εφημερίδας "Αυριανή" και νυν εκδότης του "Εφοπλιστή", που υποστήριξε ότι στην πορεία ανατράπηκαν τα στοιχεία που είχε γράψει το '89 στην εφημερίδα του, με αποτέλεσμα να πιστεύει σήμερα ότι ο Απ. Βεντούρης, που έχει πολύ καλό όνομα, δεν μπορούσε να έχει συμμετοχή σε μια τέτοια ιστορία. Ανάλογη άποψη διατύπωσε και μάρτυρας, στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας που συνεργάζεται με τον εφοπλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ