Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας

Με δηλώσεις τους στο "Ρ" τρεις δήμαρχοι καταδικάζουν τις ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης:

Γιώργος Γιώγος

Ο Γιώργος Γιώγος,δήμαρχος Πετρούπολης, τόνισε:

"Ο άνθρωπος που η κυβέρνηση έταξε ως θεματοφύλακα της Δικαιοσύνης, δηλαδή τηρητή και εγγυητή του νόμου, εισάγει νέα ήθη στα πολιτικά μας πράγματα. Αφού νομιμοποιεί με την παρουσία του παράνομες εκδόσεις εφημερίδων από τους Κουρήδες, παρά τις όποιες δικαστικές αποφάσεις, αφού συνεχίζει να επιδίδεται σε διάφορες ακροβασίες στα κανάλια, αδυνατώντας ο ίδιος να συλλάβει τα όρια της γελοιότητας, επιτίθεται στον Τύπο και με εξώδικα επιχειρεί να φιμώσει την κριτική αυτών ακριβώς των πράξεων, για τις οποίες οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα τον είχε απολύσει. Μπορώ να καταλάβω γιατί παραμένει στη θέση του. Ο κ. Σημίτης, προκειμένου να τον έχει αντίπαλο και υβριστή του στα κανάλια, προτιμά να τον έχει μέλος της κυβέρνησης και ασχημονούντα κατά πάντων. Αυτό, όμως, αποβαίνει εις βάρος των θεσμών και της στοιχειώδους αστικής νομιμότητας. Ο άνθρωπος, που χρησιμοποιεί σαν άλλοθι την όποια συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, δε νομίζω πως χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης από οποιονδήποτε. Αρκεί να συναισθανθούμε ότι αυτές οι πράξεις δεν είναι σοβαρές".

Κώστας Κορτζίδης

Ο Κώστας Κορτζίδης,δήμαρχος Ελληνικού, τόνισε:

"Νομίζω πως ο κ. Γιαννόπουλος έδειξε τον πραγματικό του εαυτό και θα πρέπει να εντρέπεται για όσα είπε και λέει για το ΚΚΕ και το "Ριζοσπάστη". Γιατί, ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ιστορία του ΚΚΕ και τη συμπεριφορά του. Ξέρει, δηλαδή, ότι το ΚΚΕ και ο "Ριζοσπάστης" στάθηκαν πάντα μπροστάρηδες στους πολιτικούς, κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Καλά θα κάνουν, λοιπόν, ο κ. Γιαννόπουλος και η κυβέρνηση Σημίτη να απαντήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός μας, προβλήματα που η δική τους πολιτική δημιούργησε. Οπως, όμως και να 'χει, να είναι βέβαιοι ο κ. Γιαννόπουλος και η κυβέρνηση ότι το ΚΚΕ, ο "Ριζοσπάστης", οι κομμουνιστές, με λίγα λόγια, δεν τρομοκρατούνται και πως θα συνεχίσουν να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο λαό και τους εργαζομένους. Θα παλεύουν μαζί τους για τη λύση των προβλημάτων τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και για να δημιουργήσουν μαζί με το λαό τις προϋποθέσεις για έναν πραγματικό σοσιαλισμό στη χώρα μας".

Γιάννης Πατσιλινάκος

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος,δήμαρχος Περάματος, τόνισε:

"Μας έχει συνηθίσει ο κ. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις αποπροσανατολιστικές, που μόνο γέλιο προκαλούν στον ελληνικό λαό. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη συνολική της κυβέρνησης οι δηλώσεις του φερόμενου ως υπουργού Δικαιοσύνης και μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τέτοιες συμπεριφορές. Αυτός ο τόπος έχει αγωνιστεί για να διασφαλίσει το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και δεν μπορούν οι δηλώσεις και οι ενέργειες οποιουδήποτε κ. Γιαννόπουλου να το πλήξουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ