Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οσο περνάει ο καιρός, τόσο ανοίγουν τα μάτια του λαού

Σχολιάζοντας χτες στη Βουλή η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, που προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να κάνει το άσπρο μαύρο, του έθεσε το εξής απλό ερώτημα: "Αυτά που είπατε για την "κοσμογονία" που συμβαίνει στην Ελλάδα τα πιστεύετε; Οταν είστε μόνος στο γραφείο σας τα επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας;". Και πρόσθεσε: "Γιατί αυτή η δυσαρέσκεια των εργαζομένων; Γιατί ανοίγουν αυτά τα κοινωνικά μέτωπα; Δεν καταλαβαίνει ο λαός, δεν έχει νοημοσύνη ή παρασύρεται και από ποιους;".

Ακολούθως η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι η πραγματικότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης φάνηκε όταν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, απαντώντας στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, είπε ότι οι αυξήσεις που δόθηκαν ήταν μικρές.

Αναφερόμενη στην ουσία του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι εκφράζει καραμπινάτα τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.Σχολιάζοντας εξάλλου τα διάφορα επιχειρήματα της κυβέρνησης, είπε ότι η λογική "η οικονομία δεν αντέχει σε αυξήσεις" είναι η μόνιμη επωδός κάθε νεοφιλελεύθερης οικονομίας, η οποία δεν "αντέχει" να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, "αντέχει" όμως να ικανοποιεί τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και τις φοροαπαλλαγές.Αντίστοιχα η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι παραγωγικοί, αλλά "πότε μία κυβέρνηση δε χρησιμοποίησε σε εποχή λιτότητας το πρόσχημα της μη παραγωγικότητας και αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα;", αναρωτήθηκε, προσθέτοντας: "Γιατί τη δική σας κακοδιοίκηση να την πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι;".

Η Γενική Γραμματέας του Κόμματος υπογράμμισε στη συνέχεια ότι το κύριο ζήτημα στο νέο, και μη ενιαίο στην ουσία του, μισθολόγιο είναι το λεγόμενο κίνητρο παραγωγικότητας που θεσμοθετεί, τονίζοντας ότι ουδέποτε στο σύστημα που ζούμε μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του εργαζόμενου. Με ποια κριτήρια θα σταθμίζεται η απόδοση του δημόσιου υπαλλήλου ρώτησε, προσθέτοντας ότι το μέτρο κρίσης θα οδηγήσει τους υπαλλήλους του Δημοσίου στη χειραγώγηση. "Πάμε για νέο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων στη δημόσια διοίκηση",προειδοποίησε η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι η λογική της κυβέρνησης είναι να υπάρχουν χαμηλοί μισθοί και όποιος σκύβει το κεφάλι να παίρνει το μπόνους.

Αναφερόμενη τέλος στην απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, τόνισε ότι κάθε μέρα που συνεχίζεται προσθέτει τεράστιες ευθύνες στους ώμους της κυβέρνησης. "Οσο περνά ο καιρός, τόσο ανοίγουν τα μάτια του λαού και καταλαβαίνει γιατί προσπαθείτε να καταδικάστε τους εκπαιδευτικούς σε μισθούς φτώχειας. Θέλετε εκπαιδευτικούς 100% υποταγμένους, που δε θα ανοίγουν τα μάτια της νεολαίας, αλλά θα προσπαθούν να τη χειραγωγούν και υποτάσσουν σε μία πολιτική που είναι παντού νεοφιλελεύθερη. Οχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική",υπογράμμισε, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η Αλέκα Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ