Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνδυνος για την ελευθεροτυπία

Ανθρωποι του Τύπου από όλο το πολιτικό φάσμα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις Γιαννόπουλου:

Γιάννης Τζαννετάκος

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζαννετάκος,γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, τόνισε:

"Ενίοτε - και πάντως όχι σπάνια - το ύφος, οι διαπιστώσεις, ακόμα και το λεξιλόγιο του "Ριζοσπάστη", δε με εκφράζουν. Θα έλεγα μάλιστα ότι διαφωνώ εντόνως. Δικαίωμά μου, νομίζω. Από την άλλη πλευρά, δε με βρίσκει σύμφωνο η περιαφή του δικαστικού ή του δικαστικοφανούς τύπου στις πολιτικές διαφορές, ιδιαιτέρως εάν εμπλέκονται πολιτικοί και εφημερίδες. Οταν μάλιστα το ένα μέρος προϊσταται - κατά κάποιο τρόπο - της διοικητικής διάρθρωσης της Δικαιοσύνης, οι καταστάσεις δυσχεραίνονται έτι περαιτέρω. Δε δύναμαι να ερμηνεύσω προθέσεις και διαθέσεις του κ. υπουργού, πλην όμως, η δημιουργία της εντύπωσης ότι αξιοποιείται το αξίωμα στη συγκεκριμένη διένεξη, δεν ενισχύει τους θεσμούς. Μερικές φορές δε, βλάπτει ιδιαιτέρως, εάν φορείς των θεσμών κωφεύουν ή καμώνονται πως δε βλέπουν, δεν οσφραίνονται, δε γεύονται. Και η ανοχή θεμιτή είναι. Ιδιαιτέρως όταν υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί ως πληττόμενη η ελευθεροτυπία".

Κώστας Παπαϊωάννου

Ο Κώστας Παπαϊωάννου,εκδότης της εφημερίδας "ΠΟΝΤΙΚΙ", τόνισε:

"Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει (πάντα) δίκιο. Ο "Ριζοσπάστης" πρέπει να επανορθώσει πάραυτα και να κλείσει εδώ η υπόθεση στην οποία ενεπλάκη, ως μη όφειλε, και η ΕΣΗΕΑ (από πότε επαγγελματικό σωματείο τάσσεται με το μέρος των μελών του και όχι της κυβέρνησης;). Επανόρθωση εδώ και τώρα, λοιπόν, και αποκατάσταση του υπουργού (που δεν είναι μόνος του: ανήκει σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργού, κυβερνητικό εκπρόσωπο, κυβερνητικά όργανα κλπ.), διότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος, μετά το Ε-9 να επανέλθει ο 509 και από τις δηλώσεις της Εφορίας να φτάσουμε στις "δηλώσεις μετανοίας" και να την πληρώσουμε και εμείς οι άλλοι που δε φταίμε σε τίποτα...".

Λιάνα Κανέλλη

Η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη,εκδότης του περιοδικού "Νέμεσις", τόνισε:

"Ζήτω η φασιστική Σημιτική δημοκρατία! Εικάζω ότι το επόμενο βήμα είναι η οργάνωση φιέστας για το κάψιμο των αντι - Σημιτικών εντύπων, άντε και αντι - Γιαννοπουλικών, σε κάποια πλατεία, κατά προτίμηση βαφτισμένη ως... "πλατεία Ελευθερίας", αφού το Μαξίμου μετατρέπεται με βήμα χήνας σε Μααστριχτικό Ράιχσταγκ. Ευτυχώς οι σύγχρονοι Γερμανοί διαφωνούν (βλέπε συνέντευξη του προέδρου της Μπούντεσμπανγκ στο "Time" ότι το Μάαστριχτ δεν είναι πανάκεια)".

Χρήστος Παπουτσάκης

Ο εκδότης του πολιτικού περιοδικού "Αντί" Χρήστος Παπουτσάκης,τονίζει:

"Είναι γνωστός ο χωροφυλακίστικος αντικομμουνισμός του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης και, τουλάχιστον εμάς στο "Αντί", δε μας εκπλήσσει. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την εποχή της "αντιδίκης" από το κανάλι του αυριανισμού και μετά, υιοθέτησε για να κάνει παιχνίδι το ρόλο "του τρελού στο τηλεοπτικό χωριό". Για ένα διάστημα περιέφερε έτσι τον εαυτό του από καναλίου εις κανάλι. Οταν όμως εκλήθη ξανά στην ενεργό πολιτική, η τηλεοπτική του εικόνα αγρίεψε και ο Ε. Γιαννόπουλος μεταμορφώθηκε σ' αυτό που κατά βάθος πάντα ήταν: σε έναν ιδιότυπο, αυταρχικό χούλιγκαν.

Δεν κολακεύουν την πολιτική ιδιότητα του Ε. Γιαννόπουλου ούτε οι δηλώσεις του κατά των αγροτών, ούτε η πρόσφατη "κολιγιά" του με τον Κουρή στο θέμα της "Μακεδονίας" - μαϊμού, ούτε πολύ περισσότερο η σκαιά επίθεση του στο "Ριζοσπάστη" αλλά και στην ΕΣΗΕΑ, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων και την εκλεγμένη ηγεσία του. Η δρώσα παρουσία του, όμως, δυστυχώς δε χρεώνεται πια στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά στην κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών. Να τον χαίρεται ο κ. Σημίτης τον κ. Γιαννόπουλο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ