Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στο περιθώριο οι "διαφωνούντες"

Στην κατεύθυνση της "εξουδετέρωσης" των εσωκομματικών αντιπάλων του, ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα στην "εικόνα" της κυβέρνησης και στην υλοποίηση των κυβερνητικών επιλογών, φαίνεται να κινείται σταθερά ο Κ. Σημίτης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα αναλαμβάνει κατά διαστήματα τις "αναγκαίες πρωτοβουλίες", οι οποίες, κατά περίσταση, θα ενσωματώνουν ή αποτρέπουν τους κραδασμούς. Δεν αποκλείεται στον επόμενο ανασχηματισμό, ορισμένοι από τους "διαφωνούντες" να ανταμειφθούν για τη νομιμόφρονα συμπεριφορά τους με κάποιο πόστο στην κυβέρνηση. Παράλληλα, επιχειρεί να "ανασυγκροτήσει" τον κομματικό μηχανισμό στη βάση των αρχών του "εκσυγχρονισμού" και της "αποτελεσματικής" στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων, εξωθώντας στο περιθώριο τους "διαφωνούντες".

Από την πλευρά τους οι τελευταίοι, επιχειρούν να αποφύγουν την τύχη που τους επιφυλάσσει η ηγεσία του κόμματος και να αποδείξουν, σε πρώτη φάση, ότι υπάρχουν ως "οργανωμένη τάση".

Ο Κ. Σημίτης επιχειρώντας να εκτονώσει το "βαρύ" κλίμα που υπάρχει στο πλαίσιο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους βουλευτές, συνέχισε τις επαφές του με τους βουλευτές και χτες συναντήθηκε με αυτούς που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Οπως και στις προηγούμενες συναντήσεις οι βουλευτές "είπαν τον πόνο τους", ο πρωθυπουργός τους άκουσε "μετά προσοχής" και ανταλλάχτηκαν υποσχέσεις ότι "ο διάλογος θα συνεχιστεί". Ο όρος που ακούστηκε περισσότερο, σύμφωνα με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Γ. Πασχαλίδη, που συνόψισε αργότερα τα συμπεράσματα, ήταν ο όρος "ψυχική επανένωση". Μάλιστα, τόνισε ότι η "ψυχική επανένωση" είναι η προϋπόθεση για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και την κομματική ανασυγκρότηση. Κατά τα λοιπά, τα θέματα και τα παράπονα που εξέφρασαν οι βουλευτές αφορούσαν τα καθιερωμένα ζητήματα, των σχέσεων τους με την εξουσία (συνεργασία με υπουργούς, δυσλειτουργία του κρατικού μηχανισμού κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ