Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Στον αγώνα και οι αγρότες της Μεσσηνίας

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα γίνεται συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη στους Γαργαλιάνους

Στην οργάνωση νομαρχιακού συλλαλητηρίου στους Γαργαλιάνους προχωρούν στις 9 Νοέμβρη και οι αγρότες της Μεσσηνίας, μετά τους αγρότες Ηλείας, Ζακύνθου και Αιγιάλειας.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα στους αγρότες της Μεσσηνίας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Μεσσηνίας υπογραμμίζει πως "οι αγρότες δεν έχουμε άλλο δρόμο από την ενωμένη πάλη μας. Με αγώνες μαζικούς και ενότητα στη βάση. Με κοινή πάλη με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, συμπόρευση σε ενιαίο μέτωπο". Οι προηγούμενοι αγώνες ήταν μια απάντηση στους υποστηριχτές της αντιαγροτικής πολιτικής, στο συμβιβασμό και την ψευτοσυναίνεση, ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ που συμφώνησαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, υπογραμμίζεται.

Οι αγρότες της Μεσσηνίας με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων τους διεκδικούν την προστασία της αγροτικής παραγωγής που περιορίζεται και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος που, φέτος, μειώνεται δραστικά. Απαιτούν να μην εφαρμοστούν τα καταστροφικά μέτρα και οι αποφάσεις της ΕΕ για τη σταφίδα, το κρασί, το λάδι, τα οπωροκηπευτικά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Για να εξασφαλιστούν τιμές και επιδοτήσεις στα προϊόντα, με βάση το κόστος παραγωγής - και ειδικότερα για τη σταφίδα να δοθούν 300 δραχμές το κιλό και 150 χιλιάδες δραχμές στρεμματική ενίσχυση. Να γίνει ο Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός τριτοβάθμια κλαδική οργάνωση, αντί να διαλυθεί, όπως μεθοδεύει η κυβέρνηση. Για κατάργηση των περιορισμών στις καλλιέργειες και των προστίμων στους αγρότες, για έλεγχο στις τιμές των λιπασμάτων, μηχανημάτων και των άλλων αγροτικών εφοδίων. Και, ακόμα, για να μην περάσει το νέο σχέδιο για την ασφάλιση των αγροτών, με το οποίο η κυβέρνηση μεθοδεύει νέα χαράτσια στους παραγωγούς.

Η Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των αγροτών από δεκάδες χωριά και περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, καταγγέλλουν την υπονομευτική και διασπαστική τακτική των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και τη διοίκηση της τοπικής Ομοσπονδίας και καλεί τους αγρότες του νομού να τις απομονώσουν και να συσπειρωθούν γύρω από τη ΣΕΑ για δυναμικούς αγώνες. Καλούνται τα εκλεγμένα όργανα των αγροτικών οργανώσεων, οι τίμιοι αγρότες συνεταιριστές και συνδικαλιστές και όλοι οι κοινοτάρχες να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποκρουστεί η αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στην ερήμωση της υπαίθρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ