Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υγεία υποταγμένη στη σύγκλιση

Στους οικονομικούς περιορισμούς, που είναι απαγορευτικοί, αναφέρθηκε χτες ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας, στη χτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Πολιτική που υπακούει στους οικονομικούς περιορισμούς του προγράμματος σύγκλισης θα εφαρμόσει στην υγεία η κυβέρνηση, όπως προκύπτει απ' τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας, Κ. Γείτονα, με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Γείτονας, αν και δεν έκανε ευθεία αναφορά στο πρόγραμμα σύγκλισης, το περιέγραψε με σαφήνεια λέγοντας ότι στο ΕΣΥ υπάρχουν εξωγενή και ενδογενή προβλήματα. Στα εξωγενή προβλήματα ο υπουργός Υγείας περιέλαβε τους οικονομικούς περιορισμούς που είναι απαγορευτικοί και δεν επιτρέπουν υπερβάσεις πάνω από ένα όριο - ενώ κατά τα άλλα η κυβέρνηση ευαγγελίζεται την ανάπτυξη του ΕΣΥ. Οταν ρωτήθηκε απ' τους συνδικαλιστές για τις δαπάνες του προϋπολογισμού στον τομέα της υγείας, ο υπουργός απάντησε γενικώς ότι θα είναι ανεβασμένες, αλλά επανέλαβε και τα περί νοικοκυρέματος και ακριβής βιοϊατρικής τεχνολογίας. Επίσης, όταν ρωτήθηκε για τα χρέη των νοσοκομείων και την πρόταση δανεισμού για την αποπληρωμή τους, ο Κ. Γείτονας απάντησε ότι το μελετά, ενώ για το θέμα της αύξησης των νοσηλίων είπε ότι πρόκειται να συγκροτηθεί Επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα και θα αποφασίσει η κυβέρνηση με βάση το πόρισμά της.

Οσον αφορά το νομοσχέδιο είπε ότι θα περιλαμβάνει στοιχεία απ' τα προηγούμενα σχέδια, αλλά και "νέες ιδέες" και θα αφορά τρεις τομείς: Τη δημόσια υγεία, το ΕΣΥ και το φάρμακο.

Οταν όμως ρωτήθηκε απ' τους συνδικαλιστές, για το τι θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα το νομοσχέδιο για τους επιμέρους τομείς, οι απαντήσεις ήταν στο "θα το δείτε". Επίσης, πρόσθεσε ότι πρόθεσή του είναι να φέρει το νομοσχέδιο πριν τις γιορτές.

Η ΑΔΕΔΥ έθεσε στον Κ. Γείτονα ορισμένα ζητήματα της υγειονομικής και φαρμακευτικής τους περίθαλψης, όπως η κάλυψη των εξόδων της ορθοδοντικής περίθαλψης, των γυαλιών και της συμμετοχής τους στα φάρμακα.

Συγκεκριμένες απαντήσεις όμως δεν πήραν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ