Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΕ ΟΤΕ
Παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων

Σε οργάνωση του αγώνα και διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες, καλεί τους εργαζόμενους η ΕΣΚ ΟΤΕ

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ θα επιδιώξει να έχει σήμερα η Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ) για να θέσει το ζήτημα της υπογραφής της ΣΣΕ και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις να προχωρήσει σε κινητοποίηση. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ κατήγγειλε στη συνεδρίαση τη στάση της πλειοψηφίας των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που εμπαίζουν τους εργαζόμενους. Οι δύο παρατάξεις απορρίπτουν στα λόγια τα σχέδια της διοίκησης για ανατροπή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ), όμως στην πράξη δεν έχουν κάνει τίποτα για να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Η ΠΑΣΚΕ, ενόψει ΔΕΘ, σηκώνει τους «αγωνιστικούς τόνους» εκφράζοντας ακόμα και την... αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Οταν αυτή μαζί με τη ΔΑΚΕ στήριξαν το ξεπούλημα του ΟΤΕ και υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία για την κατάργηση της μονιμότητας. Η ΔΑΚΕ, από την άλλη, επιδιώκει οι ανατροπές να γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΟΜΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη εργασιακή ειρήνη που επιθυμεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, ανέδειξε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να υιοθετήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και τους υποστηριχτές της, να διεκδικήσουν 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, κατάργηση της κατάπτυστης συμφωνίας, άμεση μονιμοποίηση των εκτάκτων, καμιά συζήτηση για τον ΓΚΠ και άλλα. Τα θέματα αυτά να γίνουν ξεκάθαρα στη σημερινή συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ, να κηρυχτεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και να προγραμματιστεί η κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ