Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Συναγωνίζονται σε υποσχέσεις και εμπαιγμό

Τις προτάσεις τους για ένα «νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης» κατέθεσαν χτες στον πρωθυπουργό οι βιομήχανοι της βόρειας Ελλάδας οι οποίοι απαιτούν επίσπευση της υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και μεγαλύτερη υποστήριξη των συμφερόντων τους. Προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, αναφερόμενος και στις δύο συναντήσεις, δήλωσε ότι υπάρχουν «κοινοί στόχοι». Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων έκανε λόγο για μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «εκθεσιούπολη» των Βαλκανίων.

Ανέξοδες υποσχέσεις, επιχείρησε να μοιράσει στον αγροτικό κόσμο της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των χτεσινών συναντήσεών του με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ). Στα 700 ευρώ που υπόσχεται στο ζευγάρι των αγροτών η ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου πλειοδότησε και πρότεινε 800.

Τέλος, μια ακόμα «επετειακή» συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ της ΑΔΕΔΥ και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Τη «σούπα» της συναίνεσης χάλασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Δημόσιο, στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Δ. Αγκαβανάκης, καλώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στα αιτήματα για να διαμορφωθεί σήμερα ο κατώτερος βασικός μισθός στα 1.300 ευρώ, μόνιμη και σταθερή εργασία, κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε για τα 1.300 ευρώ, είπε ότι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι είναι... καλοί αρκεί να υπάρχει ικανή κυβέρνηση να τους εφαρμόζει (!) και ότι «η εργασία είναι δικαίωμα αλλά χρειάζεται εμβάθυνση...». Τέλος, δήλωσαν υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ