Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αφετηρία νέων αγώνων το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Το πλαίσιο δράσης του ΠΑΜΕ παρουσιάζεται σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Διεθνιστική εκδήλωση για Λίβανο και Παλαιστίνη στις 10/9 στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Σε αφετηρία νέων αγώνων, οργάνωσης της πάλης για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, καθώς και όξυνση της αντιπαράθεσης με την πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων που την υπηρετούν, αναδεικνύουν οι ταξικές δυνάμεις τις εργατικές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Την εκκίνηση αυτής της νέας αγωνιστικής περιόδου σηματοδότησε και η χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η οποία συζήτησε αναλυτικά το πλαίσιο διεκδικήσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το 2007, το οποίο θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, δύο μέρες πριν τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε και αποφάσισε πρακτικά μέτρα για την επιτυχία της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνδιάσκεψης για το Λίβανο και την Παλαιστίνη που οργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στις 10 Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της ΠΣΟ, όπως υπογράμμισαν τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενισχύει τα διεθνιστικά χαρακτηριστικά του ΠΑΜΕ και αποτελεί ταυτόχρονα πολύτιμη συνεισφορά στον αγώνα των λαών της Μ. Ανατολής για την υπεράσπιση της εθνικής τους ανεξαρτησίας, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Γιώργος Μαυρίκος στην εισήγησή του, «αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνούν οι λαοί αυτοί, έχει μεγάλη σημασία να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους και πως η αντίστασή τους έχει την εκτίμηση και την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος». Οι εργασίες της Συνδικαλιστικής Συνδιάσκεψης θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», ενώ το βράδυ στις 7.30 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα γίνει μεγάλη διεθνιστική εκδήλωση.

Η προβολή και η εκλαΐκευση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των δυνάμεών του, τονίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής. Να γίνει υπόθεση των τοπικών Γραμματειών, των συντονιστικών, των στελεχών του ΠΑΜΕ στις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων. Να τίθεται προς συζήτηση σε όλα τα συνδικάτα και σ' αυτά που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μειοψηφία. Και προπαντός το πλαίσιο να παρουσιάζεται ολοκληρωμένα, να προβάλλεται η ταξική του ουσία, η ριζική διαφορά του με τις θέσεις της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να συνδέεται με τις μορφές πάλης. Για το σκοπό αυτό μετά τα μέσα Σεπτέμβρη θα οργανωθούν συσκέψεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη δράση θα αναπτύξουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με εξορμήσεις στα σχολεία την πρώτη βδομάδα του νέου σχολικού έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ