Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει ανατροπές στα επικουρικά

Ως άμεσος στόχος περιγράφεται και στο προσχέδιο της Εθνικής Εκθεσης Στρατηγικής για τις Συντάξεις 2006-2008

Τα Επικουρικά Ταμεία και γενικότερα οι επικουρικές συντάξεις είναι ο επόμενος άμεσος στόχος της κυβέρνησης. Μετά τις σχετικές αναφορές και δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το θέμα αναφέρεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης και στην Εθνική Εκθεση Στρατηγικής για τις Συντάξεις 2006-2008 που θα υποβληθεί προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της Εκθεσης, το οποίο ήδη υποβλήθηκε στην ΟΚΕ για γνωμάτευση, ως μία από τις βασικές προτεραιότητες στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί «ο κατακερματισμός των ασφαλιστικών ταμείων». Βασισμένη στην υφιστάμενη νομοθεσία, η κυβέρνηση προτίθεται να εντάξει τους κλάδους κύριας σύνταξης «προβληματικών ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» δηλαδή τα ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ και ορισμένων τραπεζών και επιπλέον «θα ενοποιηθούν φορείς επικουρικής ασφάλισης ιδιωτικού τομέα κατά ομοειδείς επαγγελματικές κατηγορίες ασφαλισμένων και θα συγχωνευτούν επικουρικά ταμεία στο ΕΤΕΑΜ», δηλαδή στο επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ.

Μέσα απ' αυτή τη διαδικασία των ομοδαποιήσεων και της συγχώνευσης επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑΜ θα εξελιχθεί και η διαδικασία μείωσης των επικουρικών συντάξεων. Αλλωστε, οι σχετικές αναφορές του υπουργού σε υπερβολικές αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις αποσκοπούσε ακριβώς στην προετοιμασία του εδάφους για ένα τέτοιο εγχείρημα. Στον ίδιο στόχο εξάλλου αποσκοπούσε και το ΠΑΣΟΚ, όταν με το άρθρο 6 (παρ. 17) του 3029 έβαζε τη βάση για μια τέτοια εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ