Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Με όλες τις δυνάμεις για τις 9 Σεπτέμβρη

Μαζική η χτεσινή συνδικαλιστική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη
Αποψη από τη χτεσινή σύσκεψη
Με στόχο να γίνει συνείδηση του κάθε εργάτη και υπάλληλου, του κάθε άνεργου, των συνταξιούχων, πως ο αγώνας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης είναι μονόδρομος, και αυτό να εκφραστεί αποφασιστικά μέσα από το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ, τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές, όλοι οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κλιμακώνουν τη δράση τους τις επόμενες μέρες. Οπως αναδείχτηκε και μέσα από τη χτεσινοβραδινή σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το συλλαλητήριο στις 9 του Σεπτέμβρη πρέπει και μπορεί να αποτελέσει βήμα καταδίκης της πολιτικής της ΝΔ, που έχει αποφασιστεί στις Βρυξέλλες με τη σύμφωνη γνώμη και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αυταπατών που καλλιεργεί ο ΣΥΝ.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας και ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», που δίνουν τη μάχη στο πλευρό του ταξικού κινήματος για ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ και της ΣΕΑ ΕΒΕ.

Μάχη σε πόλεις και χωριά

Από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μίλησε ο Σάκης Βαρδαλής ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε την ανάγκη, να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα της παρέμβασης και στις εργατογειτονιές, ώστε σε συνεργασία με άλλους μαζικούς φορείς της συνοικίας η συμμετοχή στο συλλαλητήριο να πάρει καθολικό χαρακτήρα. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει μαζί με τους αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες του νομού να δοθεί η μάχη μέσα και από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις στην ύπαιθρο και στους μικρομεσαίους της πόλης. Και κατέληξε τονίζοντας πως με πόλο συσπείρωσης το ΠΑΜΕ και το πλαίσιο πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, είναι ανάγκη άμεσα να αναπτυχθούν κινητοποιήσεις, να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο πάλης με ανεβασμένες μορφές και πιο προωθημένα αιτήματα. «Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ πρέπει να αποτελέσει σημαντικό σταθμό σ' αυτήν την κατεύθυνση», είπε.

Στο μεταξύ ήδη μια σειρά σωματεία (Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ) παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τους. Ενώ η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση.

Αντίστοιχες συσκέψεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν χτες βράδυ και σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, με πρωτοβουλία των Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ και τη μαζική συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ